Obavijesti

Viral

Komentari 10

Kako je maca iz Splita krenula na put po svijetu u kamperu

Kako je maca iz Splita krenula na put po svijetu u kamperu
5

Kad su Margaret i Ladi došli u Split, slučajno su ostavili vrata kampera otvorenima. U njega je ubrzo ušla i mačka lutalica koju su, kada su otišli iz Splita, ostavili gdje su našli. No to nije trajalo dugo...

VIDEO

Margaret iz SAD-a i Ladi iz Češke par su koji živi u kamperu i putuje po svijetu već dvije godine. Kupili su stari, dotrajali kamper i uredili ga u svom stilu. 

Prošle godine u studenom posjetili su Hrvatsku. Margaret je na svom Instagramu objavljivala fotografije Plitvičkih Jezera i Splita, a pričala je i da su posjetili Dubrovnik. No, na svom putu je dinamični duo postao trio. 

- Zaljubila sam se u predivnu, pametnu, avanturističku, malu bezimenu macu i sad ju želim... Mala lutalica ukrala mi je srce. Ladi se vratio natrag u Češku zbog sastanka, a ja ću se još ostati opuštati u Splitu. Samo par sati prije nego što je otišao na bus, otvorila sam vrata kampera i ona je uskočila. Osjećam se kao da nas je odabrala! Odmah se udomaćila u kamperu, ima veliku osobnost, ali je baš mirna. Razmišljala sam da nabavimo mačku, ali nam to trenutno nije prioritet - napisala je u svojoj objavi. 

Dodala je kako je mačku odvela kod veterinara da ju očisti od nametnika, kupila joj zdjelicu za vodu te da spavaju zajedno, gledaju filmove, idu na plažu i šetaju se. Čak je dobila i putovnicu, čip te su ju cijepili protiv bjesnoće. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’ve fallen in love with an adorable, clever, adventurous, little nameless kitten and now I want her... This tiny stray lady has stolen my heart. @panorama_mann went back to Czech for an appointment for this week and I planned to have a relaxing time in Split. Just hours before he left on the bus, I opened our van door as she jumps in. ••• It feels like she chose us! She immediately started getting comfortable in our van, exploring every drawer and surface. She’s got a huge personality but is very calm. I’d been considering a cat but it didn’t seem like much of a priority to seek out a pet while traveling... but now... ••• The last couple days I picked up her treatments for worms, fleas, parasites and ticks. She has toys and cute little bowls with dead fishy skeletons. She sleeps with me, watches movies, goes for walks on the beach with no leash, sits on my lap when I teach and always comes when I call her. Today we went to the vet and she got a pet passport (!!!) a rabies shot and a microchip. ••• But now we don’t know if she will get to leave Croatia with us next week. With my visa expiration date, her eligibility to leave the country timeline, blood tests to enter countries outside the EU, the translation of health certificates... it’s becoming complex and our exit date is approaching. ••• Her formal adoption is still up in the air. What if she hates it? What if she would rather stay here? We would really love to take her in, name her, and love her. But right now I just don’t know.. What a cute little vanlife we’d have. Wish us luck! . . . . #vanlifediaries #vanlifeexplorers #vanlifedistrict #projectvanlife #ourcamplife #vanclan #itsvanlife #getoutstayout #vanlifetheory #adventureenthusiasts #camping #adventure #Iamtb #sparkyourtravel #vanlifediaries #adventuretube #vanlifejournal #vanlifeisawesome #bucketlist #vanlifedreams #vanlifecamper #vanlifemagazine #camperlifestyle #thisisvanlifeing #campervanconversion #travelbloggers #discoverearth #theoutbound #stayandwander #homeiswhereyouparkit #vanlifers

A post shared by Margaret • Vanlife & Travel (@curlyhaircamping) on

No, internacionalni par nije bio siguran kako će se mačka osjećati jednom kada ju odvedu iz poznate okoline. Bojali su se da neće to dobro podnijeti i razmišljali su o tome da ju ostave gdje su ju i našli. 

Margaret je u svojoj objavi napisala da su naposljetku otišli u Dubrovnik, a mačku ostavili paru iz Njemačke koji godinama živi u Splitu. 

Iduća postaja bila im je Crna Gora. Kako priča Margaret, na granici su shvatili da su pogriješili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2018 project in the background, 2019 project in the foreground.

A post shared by Margaret • Vanlife & Travel (@curlyhaircamping) on

- Okrenuli smo se i vozili pet sati da bismo došli po nju. Zove se Millie i ona je naša mala avanturistička mačka! Živjet će i putovati s nama od sad nadalje. Božić će nam biti poseban i završavamo 2018. godinu s prinovom - napisala je Margaret. 

I doista, avanturistička maca Millie stvarno ide posvuda za njima. Voli sjediti na upravljačkoj ploči i sunčati se na vjetrobranskom staklu. S njima ide na plažu, penju se zajedno i jako im je privržena. 

- Odlično se slaže u našu slagalicu. Kad smo vani, ona je vani. Kad smo unutra, ona je unutra. Životinje su sposobne napraviti puno toga, prilagoditi se i vjerovati ti. Pokazala mi je i da mogu biti jako kreativna kada ju treba voditi sa sobom. Uvijek postoji način da sa sobom povedeš onog koga voliš - rekla je Margaret. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'
NAPISAO MARKEROM

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'

Većina stranih radnika bez previše problema odradi svoj posao, ali proteklih mjeseci porastao je i broj napada na njih
Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje