Obavijesti

Viral

Komentari 84

Kruži li oko Zemlje misteriozni satelit star 13 tisuća godina?!

Kruži li oko Zemlje misteriozni satelit star 13 tisuća godina?!
1

Neidentificirani objekt koji navodno već 50 godina kruži oko Zemlje u njenoj orbiti posebno je zanimljiv teoretičarima zavjera koji ga nerijetko povezuju i s izumiteljem i genijem Nikolom Teslom...

VIDEO

Godine 1940. američke su novine pisale o istraživaču NLO-a Donaldu Keyhoeu koji je tvrdio da su zračne snage SAD-a detektirale dva satelita u orbiti oko Zemlje. U to vrijeme ni jedna svjetska sila nije imala tehnologiju za lansiranje objekata u orbitu pa je Keyhoe zaključio da se radi o satelitima izvanzenmaljskog podrijetla koji potječu s planeta smještenog u solarni sustav zvijezde Epsilon Bootis

Legenda o satelitu 'Crni vitez'

Skeptici još i danas ukazuju na to da je Keyhoe te 1954. godine promovirao vlastitu knjigu te da su mu tvrdnje o satelitima izvanzemaljskog podrijetla pomogle pri generiranju medijske pažnje i pažnje javnosti. Bio je to zapravo početak legende o 'Crnom vitezu', misterioznom satelitu čija se starost procjenjuje na 13 tisuća godina. 

U veljači 1960. godine ugledni je Time pisao da je američka mornarica detektirala 'tamni objekt' te kako se možda radi o tajnovitom sovjetskom špijunskom satelitu. No, već u sljedećem broju objavili su da je u pitanju bio ostatak 'Discoverer VIII' satelita. 

Tri godine kasnije brojni su mediji i autori počeli pisati o neobičnom iskustvu astronauta Gordona Coopera koji je za vrijeme svemirske misije 'Mercury - Atlas 9' vidio neidentificirani leteći objekt. Teoretičari zavjera i taj su događaj povezali s 'Crnim vitezom', a tek desetljećima kasnije istražitelji su odlučili provjeriti je li čovjek to zaista tvrdio i zaključili da o tome nema nikakvih dokaza. Nečija je izmišljotina, čini se, ponovljena toliko puta, da se uvriježila kao općeprihvaćena istina. 

Najnoviji događaj koji su povezuje s 'Crnim vitezom' dogodio se 1998. godine. Naime, na NASA-inoj fotografiji nastaloj tijekom STS-88 misije vidi se crni objekt koji se, naravno odmah počeo povezivati s legendarnim 'Crnim vitezom', no stručnjaci su objasnili da se najvjerojatnije radi o termalnom pokrivaču koji su za vrijeme misije izgubili Jerry L. Ross i James H. Newman.

- Legenda o 'Crnom vitezu'  mješavina je potpuno nepovezanih priča: izvještaja o neobičnim znanstvenih zapažanja, čudnih ideja različitih autora, tajnih špijunskih satelita i fotografija koje tumače ljudi bujne mašte. Svi su ti 'sastojci' nasjeckani, pomiješani i skuhani na internetu toliko dugo dok nije stvoren mit, objasnila je fenomen 'Crnog viteza' Martina Redpath, znanstvenica koja radi u planetariju  'Armagh' u Sjevernoj Irskoj. 

Njena teorija vrlo je logična i najvjerojatnije savršeno točna, posebice danas kada je orbita Zemlje zagađena i prepuna tzv. 'svemirskog smeća' tj. različitih ostataka letjelica i satelita koji lebde bez kontrole i nadzora. 

No, mit o 'Crnom vitezu' ipak ima jedan vrlo zanimljivi element. Naime, njega se često povezuje s radijskim eksperimentom Nikole Tesle iz 1899. godine. Već nekoliko puta spominjani teoretičari zavjera kažu da je Nikola Tesla tada dobio poruke 'izvanzemsljskog podrijetla' i to upravo s 'Crnog viteza'. 

Te 1899. godine Tesla je u svom laboratoriju u Colorado Springsu na svom radijskom prijemniku čuo neobične ritmične zvukove. Nikola Tesla taj je događaj godinama kasnije opisao ovako:

- Nikada neću zaboraviti prve osjećaje koje sam doživio kada mi je sinulo da sam promatrao nešto potencijalno nesagledive važnosti za čovječanstvo. Imao sam osjećaj kao da nazočim rođenju novog znanja ili otkrića velike istine. Još i danas se vrlo jasno sjećam tog događaja i aparata, kao da je i sada ispred mene. Moja prva promatranja pozitivno su me prestrašila jer su u sebi imala nešto misteriozno, da ne kažem nadnaravno. Bio sam sam u laboratoriju i bila je noć, no tada mi na pamet nije pala ideja da su te smetnje možda inteligentno kontrolirani signali. 

- Promjene koje sam primijetio bile su periodične, s toliko jasnim karakteristikama broja i reda da ih nisam mogao povezati ni s čim što mi je bilo poznato. Bile su mi poznate, naravno, takve električne smetnje s obzirom da je njihov izvor bilo sunce, Aurora Borealis ili pak zemljine konvekcijske struje, no one, siguran sam, nisu bile uzrok onomu što sam ja čuo. Iako nisam mogao dešifrirati njihovo značenje, bilo mi je nemoguće o njima razmišljati kao o nečemu slučajnome. U meni konstantno raste osjećaj da sam bio prvi čovjek koji je čuo pozdrav jednog planeta drugome, zapisao je briljantni Tesla.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način