Viral

Komentari 0

Leopardi pobjegli iz safari parka u Kini, stanarima koji žive blizu tjedan dana nisu ništa rekli

Leopardi pobjegli iz safari parka u Kini, stanarima koji žive blizu tjedan dana nisu ništa rekli

ostaje nejasno kako su leopardi pobjegli. Otprije je poznato da u kineskim zoološkim vrtovima vladaju loši uvjeti i isto takvi sigurnosni standardi

Jedan odbjegli leopard još  je na slobodi i luta jednim od najvećih kineskih gradova Hangzhouom, nakon što su tri velike mačke pobjegle iz zoološkog vrta za vrijeme prvomajskih praznika, piše CNN.

Stanovnici koji žive nedaleko od safari parka Hangzhou, čija uprava tjedan dana nije obavijestila javnost o bijegu divljih životinja, prošli su tjedan zamijetili leoparde i o tomu obavijestili vlasti, stoji u objavi vlade okruga Fuyang, a prenosi CNN.

Snimke nadzornih kamera objavljene na internetu pokazale su da je u petak jedan od dvojice leoparda šetao luksuznom četvrti Jinyuan Villa, istočno od parka. U potragu za odbjeglim životinjama poslani su timovi stručnjaka, a zasad su dva leoparda vraćena u safari park, objavile su mjesne vlasti.

U međuvremenu je pokrenuta masovna potraga za trećim, a dužnosnici i lokalno stanovništvo pretražuju teren pješice i uz pomoć drona.

Iz parka su službeno izvijestili od bijegu leoparda tek nakon što su pokrenuli potragu, odnosno tjedan dana otkako su životinje prvi put zamijećene izvan safari parka.  

Po pisanju državnog lista The Paper, osoblje parka u početku je negiralo izvješća po kojima su životinje pobjegle, no u priopćenju od subote zoološki vrt piše da prihvaća kritike i iskreno žali što nije ranije upozorio stanovništvo, uz objašnjenje: "Bili smo zabrinuti da bi objava o incidentu mogla izazvati paniku."

Dok mjesne vlasti istražuju slučaj, safari park Hangzhou ostat će zatvoren, a odgovorna osoba privedena je u policiju.

No ostaje nejasno kako su leopardi pobjegli. Otprije je poznato da u kineskim zoološkim vrtovima vladaju loši uvjeti i isto takvi sigurnosni standardi.

Prošle je godine, primjerice zaposlenika Šangajskoga parka za divlje životinje nasmrt izujedao medvjed, a sve se odvijalo pred očima posjetitelja.

U Hangzhou Safari Parku, otvorenom godine 2002. živi više od 200 životinjskih vrsta, uključujući pande i slonove. Leopardi se drže u posebnom području namijenjenom opasnim predatorima.