Obavijesti

Viral

Komentari 66

Lude teorije koje 'dokazuju' da Hitler nije skončao u bunkeru...

Lude teorije koje 'dokazuju' da Hitler nije skončao u bunkeru...
1

Život i misteriozna smrt Adolfa Hitlera glavna je tema vrlo gledane dokumentarne serije koja se bavi raznim teorijama o tome gdje je, kako i kada skončao nacistički vođa

VIDEO

Televizijska serija koja se bavim raznim teorijama o životu Adolfa Hitlera nakon njegove službene smrti 30. travnja 1945. godine, postala je hit u SAD-u.

'Hunting Hitler' (Lov na Hitlera) je u dosadašnje tri sezone istražila brojne teorije zavjere o Hitlerovoj smrti.

Tako su ljudi koji su radili na serijalu proputovali razne lokacije - od Španjolske, Argentine i Čilea, a posebna ekipa novinara i bivših pripadnika CIA-e, kao i vojnih časnika, pokušala je dokazati da se Hitler zapravo nije ubio u svom bunkeru.

Glavni voditelj istrage i bivši veteran CIA-e, Bob Baer, rekao je na kraju prve sezone kako povijest nije fiksna na način na koji ju mi promatramo.

- Nikad neću prestati istraživati istinu, a i nikada nisam uzimao prezentirane činjenice zdravo za gotovo, kazao je.

Ovo su samo neke od najšokantnijih teorija iz serije:

1. Misterij bunkera i ženske lubanje

U prvim epizodama serije smatralo se kako je smrt Hitlera o kojoj smo mogli čitati u povijesnim knjigama najobičnija laž.

Rusi su prvi ušli u bunker i odnijeli Hitlerove ostatke, no postojeći dokaz, lubanja s rupom od metka, pokazalo se, pripada ženskoj osobi.

- Dok ne budemo imali leš, istraga će i dalje biti otvorena - kazao je Bob Baer.



2. Bijeg iz Njemačke

Ako Hitler uistinu nije umro u svom bunkeru, gdje je otišao? Tim iz "Lova na Hitlera" smatra kako je postojalo više ruta za bijeg.

Spominjali su se razni tuneli i drugi mogući oblici njegovog izvlačenja iz Berlina, a jedan od najnevjerojatnijih je onaj prema kojemu je izvučen iz Berlina dok je grad bio pod teškim napadima ruske artiljerije.

Hitler se nije ubio? Otišao je u Argentinu i živio još 17 godina
Hitler se nije ubio? Otišao je u Argentinu i živio još 17 godina

Spominjale su se i rute mogućih izlaza letom, čak i one iz zračne luke Tempelhof, ili s pomoćne piste kod Brandenburških vrata. Kao potencijalne destinacije leta spominju se Danska ili Francova Španjolska, koje bi pružile utočište nacističkom vođi.

3. Teorija o bijegu podmornicom

Većina navodnih viđanja Hitlera nakon 1945. bila su u Južnoj Americi, a ne Španjolskoj, tako da se pred istraživačima pojavio problem sigurnog prelaska tako velike udaljenosti. Stoga su razvili teoriju da je putovao podmornicom, a u drugoj sezoni pronašli su i dokaze kojim bi to potkrijepili.

Tako su tijekom posjete hotelu Reina Christina pronašli direktnu vezu od hotela, niz seriju tunela, koji su se mogli koristiti kako bi potajno slali ljude na ocean.

Istražitelji tvrde: Hitler se nije ubio, nego je otišao na Kanare
Istražitelji tvrde: Hitler se nije ubio, nego je otišao na Kanare

4. Bio je skriven i štićen u Argentini

Argentinski desničarski predsjednik Juan Peron bio je nacistički simpatizer te je potencijalno mogao biti i Hitlerov saveznik. Istraživački tim je otkrio nekoliko mogućih građevina, skrivenih mreža i svjedoka, koji bi sugerirali da su nacisti vodili operacije iz Južne Amerike.

Misteriozne vojne građevine usred džungle i povezane mreže stražarskih tornjeva i bunkera koje su otkrili idu u prilog njihovoj teoriji da se tu čuvala neka važna osoba. Uz to, otkrili su i tunele izdubljene u planinama, skloništa, kao i svjedoke koji su primijetili visokorangirane naciste koji su bili bliski Hitleru.

5. Bizarna teorija o četvrtom Reich

Možda najluđa teorija je da Hitler nije samo pobjegao, već da je bio potpuno operativan iz Južne Amerike. Serija sugerira da su Hitler i nacisti razvijali ‘Četvrti Reich’ iz Argentine te da su se nadali razviti oružja za masovno uništenje kako bi pobijedili SAD.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'
'NISAM OVO NIKAD VIDIO'

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'

Iznad Karlovca su snimljeni krugovi na nebu. Snimke su stigle i sa sjevera Hrvatske. Čitatelji su zbunjeni. Kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković