Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Mama medvjedica uči medeke kako se brzo sakriti od ljudi

Čitatelj nam je poslao snimku medvjedića u Crnom Lugu kako vjerno prate mamu medvjedicu u bijegu od čovjeka. Ne mogu se vidjeti često na ovakav način ali kada ih se ugleda zaista je krasan prizor.

Foto: čitatelj24sata
14 komentara

Išao sam jučer kući nakon posla i na cesti sam ugledao mamu medvjedicu i njezine medeke. Mislim da su se uplašili kamiona koji je taman prošao pa su se zato počeli penjati po kamenjaru koji ih vodi do šume, rekao nam je čitatelj iz Crnog Luga

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručnjak za zvijeri Đuro Huber kaže kako se rijetko mogu vidjeti smeđi medvjedi na ovakav način no činjenica jest da su naše prometnice u srcu staništa medvjeda tako da smo zapravo mi ušetali u životni prostor njima.

Foto: čitatelj24sata

 - Dobro je da vaš čitatelj nije izlazio iz auta kako ne bi  dodatno pojačao stres za medvjedima. Udaljavaju se od auta koliko brže mogu. Za dva medvjedića koji su tek izašli iz brloga starih oko 4.5 mjeseca nije lako penjanje po toj ruševnoj uzbrdici. Ali moraju uvježbavati bježanje od ljudi. - kazuje nam Huber

Foto: čitatelj24sata
- Bilo ih je baš lijepo za vidjeti ali malo i zastrašujuće jer sam im bio dosta blizu, a medvjedićima sam baš bio zanimljiv pa su se nećkali hoće  li se popeti gore s mamom ili doći  bliže mojem autu. Ipak su odlučili pratiti mamu pa su se svi izgubili u šumi - zaključio je naš čitatelj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message