Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Minijaturni poni posvuda kaska sa slijepom Ann Edie

Panda je jedan od samo dva minijaturna ponija na svijetu obučena kao vodić za slijepe osobe. Bolja je od pasa jer joj je teže skrenuti pozornost.

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
0 komentara

Iako je velika samo 60-tak centimetara, Panda ima velik posao. Minijaturni poni, star dvije godine, obučen je jednako kao klasični psi vodiči za slijepe. Naučena je da stane na rubu pločnika, primjećuje neravne kolnike i zna prelaziti preko ceste. Zna ući i izaći iz auta, penjati se po stepenicama i trenirana je za sve po kući. Kao životinja-vodič, Panda smije svoju vlasnicu Ann Edie (52) iz Philadelphie, Pennsylvanie (SAD), pratiti u dućane, trgovačke lance i čak u avion. Ann je slijepa od rođenja.
- Imala sam tri psa vodiča, ali niti jedan nije bio ni približno dobar kao ona - rekla je Ann. Panda je jedna od dva minijaturna ponija na svijetu koji su trenirani kao vodiči za slijepce.
- Poniji mogu biti bolji nego psi jer im se ne može lako skrenuti pozornost. Preporučujem ih ljudima koji žele živjeti s životinjama, koji su alergični na pse i koji žele društvo životinje koja živi duže nego pas. - rekao je trener iz Sjeverne Karoline.
- Panda može živjeti 30 godina. Postala mi je kao plesni parter - dodala je Ann.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message