Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Misterij i dalje traje: Na obalu isplivalo 14. ljudsko stopalo...

Kanada: Neki govore da je riječ o žrtvama tsunamija, neki da je riječ o trgovini ljudima, a neki sumnjaju da ih je u more možda bacio serijski ubojica. Forenzičari pak kažu da je riječ o samoubojstvima i nesrećama

Foto: BC Coroner Service
13 komentara

Još od 2007. godine Britanska Kolumbija se susreće s pomalo neobjašnjivim pojavama. U određenim periodima na obalu isplivaju ljudska stopala s cipelama. Zadnji puta se to dogodilo ovog vikenda.

Na otoku Gabriola na kojem živi oko 4000 ljudi, šetač je pronašao stopalo u obući. Dosad je na obalama Britanske Kolumbije pronađeno ukupno 14 stopala.

O njima postoje različite teorije. Neki govore da je riječ o žrtvama tsunamija, neki da je riječ o trgovini ljudima, a neki sumnjaju da ih je u more možda bacio serijski ubojica.

Forenzičari pak kažu da je riječ o samoubojstvima i nesrećama.

Andy Watson, glasnogovornik sudske medicine u Britanskoj Kolumbiji kaže da su uspjeli identificirati devet stopala.

Većina pronađenih stopala su bila muška. Devet njih su bila desna, tri su bila veličine 45,5. Stopalo koje je pronađeno 2012. godine propadalo je muškarcu koji se utopio prije 25 godina tijekom ribolova.

- Mi možemo točno odrediti da li je stopalo pripadalo čovjeku koji se utopio, da li je netko namjerno odvojio stopalo od tijela ili se odvojilo na prirodan način - kaže Watson.

Budući da su morske struje vrlo jako moguće je da su neka stopala došla iz Aljaske. Za teoretičare zavjere ta objašnjenja nisu prihvatljiva i vjeruju da postoje neka druga, piše Bild. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message