Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Najsretniji Britanac: Smrt sam prevario čak 14 puta

Umirovljeni djedica (90) preživio je pad aviona na kuću, potonuće broda, više bombardiranja u ratu, gaženje tenkom te nekoliko prometnih nesreća

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
7 komentara

Alec Alder (90) iz Strouda u Britaniji za sebe kaže da je najsretniji čovjek na svijetu te da mu još nije jasno kako je uspio doživjeti ove kasne godine. Prvi susret sa smrti doživio je kao 10-godišnjak kada ga je udario auto dok se vozio na biciklu.
- Odjednom se preda mnom pojavio auto. Zaletio sam se ravno u njega, odletio u zrak i završio na haubi - prisjeća se djeda šestero unuka. Nasreću, auto je vozio liječenik koji mu je na licu mjesta pružio pomoć i tako mu spasio život. Desetljeće kasnije izbjegao je odlazak sa svojom bojnom na bojište jer se ženio. Svi njegovi prijatelji u toj akciji su poginuli. Na vojnoj vježbi u Yorkshireu 1942. preko noge mu je prešao tenk. Samo nekoliko centimetar nedostajalo je da ga tenk ne ubije, a pomogao je i blatnjav teren te nije čak ni slomio nogu. Kasnije te godine, dok je spavao u sobi na katu, na kuću mu je pao lovac britanske vojske.
- Promašio mi je glavu za nekoliko centimetara. Krov se urušio oko mene, a plamteći avion pao je u vrt do kuće - priča udovac i otac Paula i Maureen. Ostalih desetak nesreća obuhvaća pad na trbuh s pet metara, više bombardiranja u ratu, potonuće broda i nekoliko prometnih nesreća.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message