Kuhar Daniel Angerer je napravio sir od ženinog mlijeka te se oduševio izvrsnim okusom. Neobični sir servira obično kao prilog luksuznijim jelima
Napravio je sir od ženinog mlijeka, imala ga je previše
Kuhar Daniel Angerer iz SAD-a je počeo raditi sir od mlijeka svoje supruge jer ga je nakon poroda imala previše. Bio je znatiželjan te je htio otkriti može li se i od ljudskog mlijeka napraviti prehrambeni proizvod. Napravio je sir te se oduševio izvrsnim okusom. Neobični sir je stavio na ponudu u restoranu u New Yorku gdje radi. Servira ga obično kao prilog luksuznijim jelima.
- Kuhari su znatiželjni i žele istražiti sve vrste okusa. Ljudsko mlijeko imao okus kao malo slađe kravlje mlijeko - rekao je Angerer. Dodao je kako njihovo dijete ima dovoljno majčinog mlijeka koje čuvaju u hladnjaku. Na svom blogu nudi i recepte za specijalitete uz koje se može servirati sir napravljen od majčinog mlijeka. Neki smatraju kako je njegov specijalitet i više nego odvratan, dok neki misle da je ideja izvrsna. Potiču ga da od tog mlijeka napravi i maslac ili sladoled.