Obavijesti

Viral

Komentari 36

Ne zaboravite voljene: Mamino srce nije doživjelo novi susret

Ne zaboravite voljene: Mamino srce nije doživjelo novi susret
1

Na Facebook stranici 'Love What Matters' anonimni se autor prisjetio svojeg posljednjeg susreta s majkom, ali i svega onoga što je iz njega uspio naučiti

VIDEO

U samo 24 sata prisjećanje nepoznatog autora privuklo je pažnju desetina tisuća ljudi. Njegovu je priču 'lajkalo' gotovo 25 tisuća, a podijelilo ju 17 i pol tisuća ljudi. Mi vam ju prenosimo prevedenu u cijelosti. Pripremite maramice. 

Nakon 21 godine u braku, moja supruga je poželjela da na večeru i u kino izvedem drugu ženu. Rekla mi je: 'Ja te volim, ali isto tako znam da te voli i ona i da bi voljela provesti neko vrijeme s tobom'. 

Druga žena s kojom je moja supruga željela da provedem večer bila je moja majka. Ona je udovica već 19 godina, a zbog posla i brige za troje djece mogao sam ju posjećivati samo povremeno. Još te večeri nazvao sam ju i pozvao na večeru i u kino. 

- Što ne valja, jesi li u redu, upitala me. Moja majka je onaj tip osobe koji kasnovečernji poziv i iznenađenja uvijek povezuje s lošim vijestima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislio sam da bi bilo lijepo da se malo družimo, odgovorio sam joj - 'Samo nas dvoje.'

Ona je na trenutak zastala, a onda mi rekla: 'Da, zaista bih to voljela.'

Tog petka nakon posla odmah sam otišao do nje. Bio sam nervozan. Kada sam stigao, vidio sam da je i ona nervozna. Čekala je na ulazu, a na sebi je imala kaput. Nakovrčala je kosu i obukla haljinu u kojoj je proslavila svoju posljednju godišnjicu braka. Nasmiješila se, a njeno je lice jednostavno zračilo poput anđeoskog. 

- Rekla sam prijateljima da izlazim sa sinom i bili su zaista impresionirani, rekla mi je dok je ulazila u auto - 'Jedva čekaju da im sve ispričam'. 

Otišli smo u restoran koji nije bio pretjerano elegantan, ali je bio vrlo lijep i udoban. Majka me primila pod ruku, baš kao da je prva dama. Dok smo sjeli, morao sam joj pročitati meni. Ona je mogla vidjeti samo najkrupnija slova. Kada sam došao do polovice, digao sam pogled i vidio da me majka promatra. Na njenim je usnama bio nostalgični osmijeh. 

- Kad si bio mali, ja sam tebi čitala meni, rekla je.

- Eto, sada je vrijeme da vratim uslugu, odgovorio sam joj. 

Za večerom smo imali lijep razgovor. Ništa posebno, većinom smo pričali o stvarima koje su nam se dogodile u posljednje vrijeme. Toliko smo se zapričali da smo zakasnili na film. Kada sam ju kasnije doveo do kuće, rekla mi je: 'Opet ću izaći s tobom, ali samo ako mi dopustiš da ja pozovem tebe'.

Pristao sam. 

- Kako ti je bilo na večeri s drugom ženom, upitala me supruga kada sam došao kući.

- Jako lijepo. Mnogo ljepše nego što sam očekivao, odgovorio sam. 

Nekoliko dana kasnije, moja je majka umrla od snažnog srčanog udara. Bilo je to tako iznenadno da nisam uspio ništa učiniti za nju. Nekoliko dana kasnije, na kućnu adresu mi je stigla omotnica s računom iz istog restorana u kojem sam večerao s majkom. Uz njega je bila i poruka.

- Platila sam račun unaprijed. Nisam bila sigurna hoću li moći biti tamo. No ipak sam platila račun za dvoje - za tebe i tvoju suprugu. Ne možeš ni zamisliti koliko mi je značila ona večera. Volim te, sine. 

U  tom sam trenutku shvatio koliko je važno ljudima reći da ih voliš i posvetiti im vrijeme koje zaslužuju. Ništa u životu nije važnije od obitelji. Poklonite im vrijeme koje zaslužuju, jer neke stvari jednostavno nećete moći odgoditi. 

- Nepoznati autor


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'
'NISAM OVO NIKAD VIDIO'

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'

Iznad Karlovca su snimljeni krugovi na nebu. Snimke su stigle i sa sjevera Hrvatske. Čitatelji su zbunjeni. Kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…