Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Njemačka političarka želi da brak traje bar 7 godina

Gabriele Pauli želi uvesti zakon prema kojemu brak mora trajati najmanje 7 godina. Nakon toga par se može razvesti ili potpisati produženje braka

AFP
Foto: AFP
1 komentara

Kandidatkinja za predsjednika bavarske konzervativne stranke Kršćansko-socijalne unije (CSU) Gabriele Pauli predložila je zakon prema kojemu brak mora trajati najviše sedam godina. Ako par i nakon toga želi ostati zajedno, može, no brak prestaje vrijediti nakon sedam godina pa moraju potpisati ugovor o produžavanju. Ona se razvela već dvaput. - Neki brakovi opstaju samo zato što ljudi vjeruju da su sigurni ako su u braku - rekla je kontroverzna političarka.
Pauline voli pozirati fotografima na motorima u kožnatoj, bikerskoj odjeći, a to što ima 50 godina, nije joj prepreka. Ovim svojim činom kaže da želi uzdrmati Katoličku javnost i svoju stranku kojom uglavnom dominiraju muškarci. Njen prijedlog nije se svidio nikome od političara, kao ni trenutačnom vođi CSU Edmundu Stoiberu.
- Treba unijeti nove ideje u CSU i pokrenuti raspravu, izjavila je na televiziji reagirajući na izjave političara koji su kritizirali njezin nastup. Zastupnik CSU u Europskom parlamentu Ingo Friedrich izjavio je da su stajališta Gabriele Pauli suprotna kršćanskim i etičkim vrijednostima stranke. On je u siječnju objavio povlačenje iz politike nakon što ga je Paulli optužila za špijuniranje njenog ured. Pauline je izjavila da je to učinio jer je kritizirala njegov rad.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message