Obavijesti

Viral

Komentari 25

Obavijeno velom tajne: Osam misterioznih smrti na otoku

Obavijeno velom tajne: Osam misterioznih smrti na otoku
1

Zadnja žrtva je djevojka iz Belgije. Prije nje umrlo je sedmero turista. Policija je gotovo sve slučajeve proglasila samoubojstvom iako su okolnosti smrti vrlo čudne...

VIDEO

Elise Dallemagne (30) zadnja je žrtva otoka Koh Tao. Na tom misterioznom otoku u tri godine umrlo je još sedmero turista.

Elise, djevojka iz Belgije, je pronađena mrtva 28. travnja. Policija tvrdi da se ubila no njezina majka u tu priču ne vjeruje. Djevojka je pronađena obješena, a njezino su tijelo jeli varani. Sada je objavljena snimka nadzornih kamera od 21. travnja na kojoj se vidi kako Elise hoda stazom.

Njezino tijelo su našli u dubokoj džungli, a policija je opet pokrenula istragu nakon što je obitelj djevojke rekla da sumnjaju da je ubijena. U posljednjem hotelu u kojem se prijavila, prijavila se lažnim prezimenom. Također čudno je, ako se ubila, zašto je planirala odlazak na kopno i zašto je njezina prtljaga stigla tamo nakon njezine smrti.

Policija traži nove tragove, ali zasad nisu pronašli ništa. Majka djevojke Michele van Egten boji se da lokalne vlasti pokušavaju zataškati seriju smrti turista na otoku. 

- Moja kći je putovala Azijom zadnje dvije godine. Prije nego je stigla u hotel bila je u grupi odnosno kultu koji je vodio samoproglašeni guru. Čula sam se s njom preko Skypea 17. travnja, a onda je napustila brodom otok Koh Phangan i krenula na kopno. Nije jasno zašto se odlučila zaustaviti na otoku Koh Tao. Bila je prvo smještena u bungalovu no odjednom je izbio neobjašnjivi požar pa je pobjegla u resort koji je bio udaljen 2,5 kilometara. Tamo je rezervirala kartu za Bangkok. Policija nam je rekla da se objesila no nije pronađeno oproštajno pismo. Njezino tijelo je bilo umotano u stare majice ili šalove, a pored njezinog tijela je bila prazna boca u kojoj je ranije bilo gorivo. Tijelo su odvezli na obdukciju u Bangkok i kremirali su ju nakon 14 dana. Moja kći nije imala razloga objesiti se. Bila je potpuno normalna zadnji put kada smo se čule i nije bolovala od depresije. Ne razumijem zašto je bukirala put u Bangkok, a onda se ubila - kaže očajna majka. 

Brojne smrti

Godine 2014. na otoku su ubijena dva britanska putnika Hannah Witheridge i David Miller. Witheridge (23) je silovana i izudarana do smrti, a Miller (24) je umro od udaraca po glavi. Od svih smrti turista samo su ova dva okarakterizirana kao ubojstvo dok se druga smatraju samoubojstvima.  

Ruskinja Valentina Novozhyonova (23) je u ožujku nestala iz hostela i još nije pronađena. Britanac  Luke Miller pronađen je mrtav u bazenu u siječnju 2016. godine, a sada je zaključeno kako nema dokaza da se ubio. Britanka Christina Annesley (23) je umrla na otoku u siječnju 2015. godine navodno nakon što je pomiješala i popila antibiotike i alkohol.

No njezini roditelji smatraju da je policija vrlo loše provela istragu. Francuz Dimitri Povse (29) je pronađen obješen u bungalovu na prvi dan 2015. godine, a smrt je proglašena samoubojstvom iako su mu ruke bile vezane na leđima. Britanac Nick Pearson je pronađen mrtav na prvi dan 2014. godine. Plutao je u moru, a policija je tvrdila da se utopio, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'
NAPISAO MARKEROM

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'

Većina stranih radnika bez previše problema odradi svoj posao, ali proteklih mjeseci porastao je i broj napada na njih
Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje