Viral

Komentari 61

Otkrivamo što je sve Plenković izgovorio Macronu na polaganju vijenca kod Tuđmanovog kipa

Otkrivamo što je sve Plenković izgovorio Macronu na polaganju vijenca kod Tuđmanovog kipa

OPREZ, SATIRA Francuski predsjednik Macron i premijer Plenković su kod Spomenika domovini položili vijenac. Naši istančani satirični radari uhvatili su Plenkovićevo objašnjenje

Otkrivamo što je premijer Andrej Plenković rekao francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu prilikom posjete zagrebačkom Spomeniku domovini, netom prije potpisivanja 1.1 milijardu eura vrijednog ugovora o nabavi 12 rabljenih Rafalea.

"Ovo je Spomenik domovini, tu ćeš ostaviti vijenac. Plaćen je 35 milijuna kuna, a napravio ga je pokojni gradonačelnik. Sagradila ga je firma njegovog kuma. Ima i stroj za maglu od sto tisuća eura. Preko puta ti je Tuđmanov kip, najskuplji u Hrvatskoj, koštao je pet milijuna kuna. On ti je osnivač moje stranke koja je osuđena za korupciju. Iza njega su ti Bandićeve fontane, one su bile nešto više od 50 milijuna. Svake godine se potroši još tri milijuna za njihovo održavanje. Inače, taj Bandić mi je čuvao većinu u Saboru. Kad je umro, skontalo se da je bio utjelovljenje korupcije. Nitko nije mogao vjerovati. Dobro, ajde, ostavi to i idemo potpisati ugovor od milijardu eura."

Ovo je, naravno, satirični komentar. Problem je što je vrlo često istina nevjerojatnija od satire.