Obavijesti

Viral

Komentari 8

Ovi rekordi će vas nasmijati i razveseliti, a neki i - zgroziti

Ovi rekordi će vas nasmijati i razveseliti, a neki i  - zgroziti
1

U Guinnessovoj knjizi rekorda nalazi se sve i svašta, a mi smo na današnji dan odlučili provjeriti romantičnu stranu rekorda, sve u skladu s Danom zaljubljenih...

VIDEO

Predstavljamo vam deset Guinnessovih rekorda koji će vas nasmijati i razveseliti, ali poneki možda čak i zgroziti...

Najstariji par koji je otrčao maraton na svakom kontinentu

Prije dvije godine, samo nekoliko dana nakon Valentinova, bračni par Johnson, Troy (68) i Cathie (61), postavio je rekord u otrčanom maratonu na svakom kontinentu. Ovaj inspirirajući par krenuo je 8. veljače i 11 dana kasnije otrčao maratone u Australiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Tunisu, Sjedinjenim Američkim Državama, Čileu i na Antarktici. Zajedno su imali 129 godina i 109 dana.

Guinessova knjiga rekorda

Najbrža kapelica za vjenčanje

Velečasni Darrell Best iz Illinoisa došao je 2010. godine na genijalnu ideju. Naime, svoje vatrogasno vozilo pretvorio je u kapelicu na kotačima s najvećom brzinom od 99 km/h. U tom je vozilu oženio više od 40 parova, a ljudi su oduševljeni idejom jer se mogu oženiti u bilo kojoj okolini.

Najniži oženjeni par

Patuljasti par dolazi iz Brazila, a riječ je o Paulu Gabrielu da Silvi Barrosu i Katyuciji Lie Hoshino koji su zajedno visoki tek 182 centimetara. Obaranje rekorda im je pošlo za rukom u rujnu prošle godine, a unatoč nedostatku visine tvrde da imaju velika srca i puno međusobne ljubavi.

Najviši oženjeni par

Suprotnost brazilskom paru stiže iz Kine. Sun Mingming i njegova supruga Xu Yan zajedno su visoki čak 423 centimetra. Sun je visok 236 centimetara, a njegova supruga 187 centimetara. Par se vjenčao u kolovozu 2013. godine, a u svojoj su zemlji sportske zvijezde. On igra košarku, a ona rukomet.

Najviše ulovljenog cvijeća ustima u iskrivljenom položaju u minuti

Nevjerojatno elastična Liu Teng iz Kine prikazala je unikatan način hvatanja cvijeća. Pokupila je 15 cvjetova u kineskom Yongchengu prije tri mjeseca.

Najdulji poljubac pod vodom - apneja

Talijanski par Michele Fucarino i Elisa Lazzarini izdržao je pod vodom 3 minute i 24 sekunde u televizijskom showu "Lo Show dei Record" još 2010. godine.

Najdulja vjenčanica

Još jedan kineski rekord. Inspiracija za dizajn bilo je more cvijeća u provinciji Xiamen, a duljina vjenčanice iznosi 2,599 metara.

Guinessova knjiga rekorda

Najdulji plesni maraton u paru

Američki par Brett i Jennifer Griswold oborio je rekord u prosincu 2014. godine. Trebalo im je 38 i pol sati, a plesali su argentinski tango. Obaranje rekorda je imalo i humanitarnu svrhu - skupljanje novca za slijepe osobe u SAD-u.

Guinessova knjiga rekorda

Najdulji maraton u grljenju

Osim plesa, još je jedan romantični maraton na ovoj listi. Radi se o grljenju, a cjelokupni događaj je prošao u znaku broja 26 - 26 parova se grlilo 26 sati, 26 minuta i 26 sekundi. Vrijeme i mjesto radnje: Valentinovo 2014., Tajland.

Guinessova knjiga rekorda

Najviše modifikacija tijela kod bračnog para

Urugvajac Victor Hugo Peralta i njegova supruga Gabriela iz Argentine zajedno imaju 84 tjelesne modifikacije, uključujući 50 piercinga, 14 tjelesnih umetaka, osam mikrodermala, pet zubnih implantata, četiri proširivanja ušnih resica, dva ušna vijka i probušeni jezik.

Guinessova knjiga rekorda

Pogledajte kompilaciju koju je složila službena stranica Guinnessovih rekorda...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'
NAPISAO MARKEROM

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'

Većina stranih radnika bez previše problema odradi svoj posao, ali proteklih mjeseci porastao je i broj napada na njih
Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje