Viral

Komentari 23

'Pa što sam ti skrivio?' Snimio je napad 'gnjevne' hobotnice

'Pa što sam ti skrivio?' Snimio je napad 'gnjevne' hobotnice

Lancea Karlsona (34) napala je hobotnica dok se kupao na plaži u zapadnoj Australiji. Nešto ranije, Lance je snimio kako hobotnica ljutito 'baca' svoje krakove i pokušava ga ozlijediti

Australac Lance Karlson s dvogodišnjom kćeri šetao je plažom u Dunsboroughu kad je vidio kako hobotnica baca krakove na galeba na površini vode. Kad se približio s mobitelom u ruci, hobotnica se okrenula prema njemum raširila krakove i pokušala napasti i njega. 

Nakon nekog vremena otišao je plivati i uzeo naočale kako bi istraživao školjke. Dok ih je promatrao opet ga je napala hobotnica. Osim udara po ruci, zahvatila mu je vrat i gornji dio leđa.

- Naočale su mi se zamaglile, voda je odjednom postala mutna, bio sam šokiran i zbunjen -  ispričao je ovaj bivši spasilac koji je u bolovima otplivao natrag do obale.

Tada je vidio ozljede. Budući da nije pri ruci imao ocat, zahvaćeno područje je prelio kolom, što je dobro djelovalo da zaustavi peckanje.

Karlson je video podijelio na svojim društvenim mrežama, gdje su brojni istraživači hobotnica komentirali kako je neobično vidjeti takvo ponašanje, piše 9News.