Obavijesti

Viral

Komentari 5

Popeo se na planinu samo u boksericama pa se prehladio

Popeo se na planinu samo u boksericama pa se prehladio

Nathan French (19) iz engleskog Halewooda popeo se samo u boksericama na najvišu velšku planinu, 1,085 metara visoki Snowdon. Naravno, osjetio je posljedice odmah po usponu...

VIDEO

Odlučite li se na avanturu penjanja na planinu, pretpostavlja se da ćete se adekvatno odjenuti, jer nikad ne znate što vas čeka. No, jedan tinejdžer odlučio je prkositi tom pravilu i popeti se na najvišu planinu u Walesu samo u - boksericama.

Nathan French (19) iz engleskog grada Halewooda popeo se na 1,085 metara visoku planinu Snowdon tek u donjem rublju i zbog toga pošteno 'nadrapao'.

Naime, zbog pothlađenosti nije bio u stanju spustiti se s planine te je pozvana medicinska služba upomoć. Izmjerili su mu tlak i šećer u krvi i dijagnosticirali hipotermiju, odnosno pothlađenost.

Hipotermija po definiciji nastupa kad je tjelesna temparatura niža od 35°C. Inače, Nathan se popeo na planinu zbog prekrasnog razloga - kako bi skupio novac za britansku udrugu koja se bori protiv demencije, od koje pati njegova baka.

- Svatko tko se penje na planinu, pogotovo ovakve visine, obvezan je ponijeti prikladnu opremu i dovoljno hrane i pića da se osigura. Nikad se ne zna kakve vas vremenske prilike čekaju u visinama, izjavio je Miles Hill, pripadnik tamošnje gorske službe spašavanja.

 

A post shared by Nathan French (@nathanfrench98) on

Nathan, inače student kineziologije i nutricionizma, rekao je da se uspješno popeo, no da se na samom vrhu počeo nekontrolirano tresti i čudno osjećati.

Pri spuštanju je dobio voznu kartu za vlak i sjeo u njega, a tijekom vožnje javili su se još veći zdravstveni problemi. Osjetila su mu počela slabjeti, no nakon 20-minutnog pregleda poslan je na kućnu njegu.

Nakon njegovog uspona, uplaćeno je gotovo dvije tisuće funti na njegovoj stranici za donacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju