Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Profesionalni "čekači" će u redu stajati umjesto vas

Ukrajinski poduzetnik se dosjetio kako zaraditi i zaposlio je profesionalne 'čekače' u redovima. Nudi usluge svima kojima je dosta dugih čekanja

Patrik Macek
Foto: Patrik Macek
4 komentara

Čekanje u dugim redovima dio je svakidašnjeg života, a u Ukrajini obično stotine ljudi čekaju u redu pred raznim vladinim uredima. Mladi poduzetnik Andrei Matishewitz (25) se dosjetio kako zaraditi novac te je zaposlio profesionalne 'čekače' u redovima. Njihove usluge nudi svima kojima se ne da stajati u redovima. Igor (34), jedan od zaposlenika, već dva mjeseca je profesionalni čekač. Rekao je kako je na visokim temperaturama zraka bolja opcija nekome platiti da čeka u redu.
- U Ukrajini samo za registraciju automobila trebaš 15 različitih dokumenata, a na 15 različitih lokacija trebaš čekati u redovima - rekao je Andrei. Posao mogu dobiti svi koji imaju mnogo strpljenja. Čekače u redovima obično plaćaju oko 30 kuna po satu, prenosi Earthnews. Igor kaže da se može dobro zaraditi, iako je posao sam po sebi dosadan. On je u zadnjih nekoliko tjedana više desetaka puta čekao u redu ispred poljskog i mađarskog veleposlanstva u Kijevu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message