Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Prvi put zabilježen napad leoparda na krokodila

Nakon borbe krda bivola, čopora lavova i dva krokodila, Nacionalni park Kruger u južnoj Africi ponovno je poprište nevjerojatne borbe

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija

Ovu zadivljujuću borbu fotografirao je Hal Brindley. Koliko su fotografije borbe posebne govori i činjenica da nitko nikad još nije ni čuo za slučaj da je leopard napao krokodila, a kamoli zabilježio napad fotoaparatom. Hal se profesionalno bavi fotografiranjem divljih životinja, a u trenutku neočekivanog sukoba slikao je nilskog konja iz svog automobila. U jednom trenutku ugledao je leoparda kako trči prema vodi. Nije se ni snašao, a velika mačka je iz vode vukla odraslog krokodila. Tek tada počinje prava borba za život. Ogromni krokodil borio se svim snagama za život mašući kratkim nogama i prijeteći opasnim raljama. No nikako nije uspijevao nadjačati leoparda koji je snažnog predatora uspio uloviti za vrat. Bez obzira na razliku u težini u korist krokodila, leopard ga je uspio ugušiti i odvući u grmlje. Zabilježeni su slučajevi da krokodil ubije leoparda, no ne i obrnut slučaj.
- Nikad nitko nije čuo niti vidio nešto slično. Jednostavno nema smisla da velika mačka napada krokodila. Prevelik je rizik za tako malu količinu mesa. Borba ova dva predatora trajala je samo pet minuta, a onda je 'mačketina' nestala s plijenom - priča fotograf Brindley. Scena je podsjetila na popularnu borbu bivola, lavova i krokodila snimljenu u istom parku. Snimku je na YouTubeu pogledalo 31 milijun ljudi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message