Obavijesti

Viral

Komentari 35

Sin vjetra: Puž Ben Hur ušao u cilj za 23 minute i postao prvak

Sin vjetra: Puž Ben Hur ušao u cilj za 23 minute i postao prvak
14

Puž Ben Hur okitio se naslovom prvaka Hrvatske nakon što je u subotu u Benkovcu 'pomeo' ostale mekušce na stazi. Brzi Ben je ponosnom vlasniku donio tisuću kuna

VIDEO

Ako nitko od natjecatelja ne dođe do cilja za dva sata, pobjednik će biti onaj tko je najbliži cilju, kazao je voditelj s bine i državno prvenstvo moglo je početi.

Natjecatelji su se poredali po startnoj liniji. Sudac je provjerio je li sve u redu. Vlatko Gulin, vlasnik lanjskog šampiona, imao je čast započeti trku. Digao je pištolj u zrak i ispalio hitac. Počelo je! Takmičari su jurnuli prema cilju - dalekih 125 centimetara ispred njih! Počelo je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa u Benkovcu! Počela je tijesna i bespoštedna borba za Veliku nagradu Benkovca "Puževim korakom".

Organizator je vodenim sprejem močio stazu kako bi 30 puževa što lakše jurilo. Puž br.29 prvi je ispao sa staze popevši se preko prečke koja dijeli natjecateljske trase. Vratili su ga natrag. Njegov kolega s druge strane staze popeo se na dvospolca na stazi do njegove. Njih nisu razdvajali. Broj 27 ostao je na startu, a 28-ica se utrkivala "u rikverc". Četvorku su diskvalificirali jer se uvukao u kućicu i odrijemao. Golaća nije bilo, dress code je bio - ponijeti kućicu na leđima. 

Limena glazba s bine udarala je tempo "brzim gonzalesima". Za to vrijeme kladioničari su prikupljali oklade za najbržeg trkača. Favorit je bio desetka, veliki slinavi puž koji je jedini za sobom vukao kočiju dvokolicu. Odmah je dobio nadimak Ben Hur. Navijači okupljeni oko trkaćeg stola, navijali su za svojeg mekušca i gubili živce.

- Ajme, poišću ga!

- Nemojte glasno, plašite ih!

- Muči, diskvalificira' ću ti puža! - vikali su u nervozi, što zbog napetosti trke, što zbog mogućeg gubitka na kladionici. 

Voditelj je ispričao i puževski vic:

- Znate li kako je naziv dobio Mexico City? Sreli se dva puža s američkog kontinenta, jedan s kućicom, a drugi golać. Dodirnu se ticalima, a onaj s kućicom upita "Mek si, ko si ti?" I tako je Mexico City dobio ime.

Posjetitelji su se zabavljali, a trkalištem se širio miris manje sretnijih pripadnika pužje vrste. Onih, koji nisu imali sreće da postanu sportaši pa su se krčkali u loncima na razne načine. Nakon 23 minute i 22 sekunde, Ben Hur je pomeo konkurenciju beskralješnjaka i stigao do cilja! Za svoju ekipu Veselih pužara osvojio je tisuću kuna i veliki pehar najbržeg puža u Hrvata.

- Osjećamo se kao pobjednici iako nam je najdraže od svega bilo sudjelovati. Naš je puž pobijedio unatoč tome što je jedini imao prikolicu. A što mislite kako bi bilo da je nije imao!? Pa došao bi o cilja za 10 minuta! - kazao je Veseli pužar Mile Jurjević, koji je bio redovit natjecatelj na svim benkovačkim trkama puža, a ova je tradicionalna, treća. 

Mala Nina, puževa trenerica koja ga je za utrku pripremala dodala je da će ga hraniti i čuvati do natjecanja sljedeće godine. Dakle, spasio je sudbinu, neće u lonac, barem još godinu dana. Čestitke, pehar i ček Veselim je pužarima uručio Vanja Čvrljak, direktor turističke zajednice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju