Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Šišmiši okupirali zagrebačku traumu, smjestili se iza lampe

U bolnici je bilo devet šišmiša i sve su ih ulovili i prevezli u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će ih pregledati, i ako su dobro, odmah će ih pustiti u prirodu

Foto: Dumovec
7 komentara

U bolničkoj sobi Klinike za traumatologiju u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici 'smjestili' su se šišmiši. Leteći sisavci zavukli su se iza rasvjete, a Sklonište za nezbrinute životinje hitno je interveniralo.

Foto: Dumovec

- Našoj ekipi ovo nije prvi dolazak u Traumu zbog šišmiša, no budući da bi se na bolnicu trebale staviti zaštitne mreže, vjerojatno se šišmiši na tu adresu više neće vraćati. Šišmiši su u Hrvatskoj zakonom zaštićene životinje i pri njihovu preseljenju uvijek smo jako oprezni. Zadatke dodatno otežavaju mjesta na kojima se šišmiši udomaćuju. Dakle, s jedne strane imamo zaštićene i osjetljive životinje, a s druge strane nepristupačna mjesta. Zato naša terenska ekipa pri hvatanju šišmiša koristi od ljestvi preko mreža do pinceta - kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Foto: Dumovec

U bolnici je bilo devet šišmiša i sve su ih ulovili i prevezli u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će ih pregledati, i ako su dobro, odmah će ih pustiti u prirodu.


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message