Obavijesti

Viral

Komentari 20

Stiglo 'crno sunce': Promjene će biti nemilosrdne i uzbudljive

Stiglo 'crno sunce': Promjene će biti nemilosrdne i uzbudljive
4

Pomrčine na svjetlo dana donose ono što je skriveno i potisnuto i često se podudaraju s našim vrhuncima i padovima života. Nagovještavaju vrijeme u kojem će se temelji sudbine dramatično zaljuljati

VIDEO

Eklipse se u astrologiji smatraju 'zelenom kartom' za imigraciju na slijedeću razinu osobnog razvoja i transformacije. One su najdramatičniji alati koje svemir koristi kako bi nas potaknuo da obratimo pažnju na područja u našem životu koja zahtijevaju promjenu. Naglo nas razbuđuju, iznenađuju i pokreću s mjesta.

Često će snažno protresti naše osjećaje, osvijestiti nam ono što je bitno, a sve kako bismo se mogli kretati  iz jedne razine zrelosti i svjesnosti u drugu, višu razinu. A to i jest smisao života, stalno učenje, kretanje, osobni razvoj, širenje svjesnosti s ciljem kako bismo što bolje upoznali sebe, a tako i svjesnije i kvalitetnije živjeli život. Pomrčine ultimativno zahtijevaju promjenu i tu su vrlo nemilosrdne.

Njihov utjecaj se ne mora nužno osjetiti ili doživjeti u danima kada se događaju, njihov pečat je u našim životima prisutan najmanje šest mjeseci nakon njihovog pojavljivanja. Dakle, riječ je o procesu, o događajima koji mijenjaju naš život. Bitno se odmaknuti od njihovog zlokobnog predznaka. Iako neki događaji uzrokovani njima mogu biti zahtjevni, pa i mučni, oni nas ipak vode prema promjeni.

Primjerice, ako se grčevito držite partnerske veze koja ne samo da vas ne ispunjava, već vam otežava život i izvor je vaše depresije ili tjeskobe, prekid je izlaz iz kruga osjećajnog pakla i stvaranje mogućnosti za novi početak. Upravo to i jest potpuni smisao pomrčina – kraj jednog i početak novog životnog poglavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
AUSTRIA-ASTRONOMY-ECLIPSE

Tijekom godine dana obično se na nebu ukazuju najmanje dvije, a nekad i više pomrčina (2011. ih je bilo čak šest!). Uvijek dolaze u paru i podudaraju se s mladim i punim Mjesecom. Pojavljuju u obitelji znakova koji se spajaju na istoj osi horoskopa, odnosno dolaze u paru znakova koji se nalaze točno nasuprot jedni drugima na krugu Zodijaka. Tako smo ove godine u veljači imali pomrčinu Mjeseca u znaku Lava (Sunce se nalazilo u Vodenjaku, a Mjesec u nasuprotnom znaku Lava), te pomrčinu Sunca u znaku Djevice (vrijeme Mlađaka kad su se Sunce i Mjesec nalazili su se u istom znaku).

U kolovozu se nastavlja proces zatamnjenja u istim znakovima, samo ovaj put u obrnutom mjestu. Pomrčina Mjeseca bila je 7. kolovoza u znaku Vodenjaka, dok je Sunce boravilo u Lavu. Pomrčina Sunca bila je 21. kolovoza u znaku Lava kada se i Sunce i Mjesec nalaze na istom stupnju tog znaka. Taj proces na relaciji Lav - Vodenjak nastavlja se i iduće godine 31.1. s pomrčinom Mjeseca u Lavu i 15.2. s pomrčinom Sunca u znaku Vodenjaka.

Obitelj znakova nastavit će se pojavljivati u parovima, što se podudara s mladim  i punim Mjesecom, svaka pet i pol mjeseca unutar razdoblja od 18 do 24 mjeseci, sve dok se taj energetski proces ne završi. Tada je transformacija privremeno za tu obitelj znakova dovršena i pomrčine će se u tim znakovima pojaviti tek za sedam ili osam godina.

Što odrađujemo s Pomrčinama koje se ove, a nastavit će se odvijati i iduće godine događaju na osi Lav – Vodenjak? Lav predstavlja osobno, Vodenjak kolektivno. Lav simbolizira ego zbog kojeg se uvlačimo u dramu i sve primamo previše srcu, Vodenjak od nas traži da ga nadrastemo sebičnu i usku vizuru gledanja na stvari i dopustimo si širinu pogleda koja uključuje kolektivno i grupno.

Sunce svijetli u Lavu, znaku koji je najbliže povezan s vladarima i kraljevskim obiteljima. Bit Lava je staviti stvari u središte pozornosti. Velika mačka Zodijaka napreduje kada dobiva obilje milovanja, pohvale i divljenja. Lav je kreativan znak, on govori o našem identitetu, našim jedinstvenim vještinama i talentima. Vodenjak kao znak nasuprotan Lavu, upravlja kolektivnim. Sunce sjaji u Vodenjaku jer mora podijeliti svjetlost s drugima. Osobno nije toliko bitno, Vodenjak radi za opće dobro, za zajedničke ciljeve, misije i svrhu.

Slijedom toga otvaraju su pitanja vezana uz prilagodbu i ravnotežu između ta dva polariteta. Gdje pripadamo, s kim i kako se udružiti kako bismo postigli zajedničke ciljeve? Postavlja se pitanje jesmo li spremni svijetliti, dijeliti svoje prirodne talente sa svijetom, doprinijeti općem boljitku društva? Ovo je važno vrijeme da razmotrite grupe kojima pripadate, svoja prijateljstva, saveze, stranke, udruge, kome godi i čemu pripadate. Kao i sa svim opozicijama, i ovdje se možemo se usredotočiti na ono što dijeli ili djeluje zajedno kako bi stvorilo jedinstvo izvan polariteta.

2017 Total Solar Eclipse - ISS Transit

Znakovi i pomrčine

Tijekom idućih godinu dana očekuju nas čak pet pomrčina na relaciji Lav – Vodenjak. U kolovozu su bile 7.8., (pomrčina Mjeseca) i 21.8.2017. (pomrčina Sunca), a iduće godine još tri, 31.1. pomrčina Sunca u znaku Vodenjaka, pomrčina Mjeseca u znaku Lava 15.2., te pomrčina Sunca u Lavu 11.8.2018. Za podrobnije informacije o tome koje promjene možete očekivati, potrebno je pogledati osobni horoskop, ne evo koja su vaša radna područja s obzirom na to kojem astrološkom znaku kojem pripadate.

OVAN & VAGA (11. i 5. kuća): odnos s djecom; trudnoća; seksualne avanture; nova ljubavna priča; prijateljstva, grupe, udruženja; hobiji i kreativno izražavanje; nagradne igre i brzi dobici; pohvale za minuli rad.

BIK & ŠKORPION (10. i 4 kuća.): karijera i poziv; promjena posla; ravnoteža između privatnog i poslovnog; traženje nove sigurnosti; novi životni ciljevi; dom i obitelj; vlasništvo nad nekretninama; odnos s članovima obitelji.

BLIZANCI & STRIJELAC (9. i 3. kuća): obrazovanje i učenje; odnos sa susjedima i rođacima; promet i komunikacija; putovanja i inozemstvo; širenje životnih obzora; sve što vašem životu daje smisao i svrhu.

RAK & JARAC (8. i 2. kuća): novac; što i kako vrednujete u životu; osjećaj osobne vrijednosti; seksualnost; područja ovisnosti o drugima; kredit, nasljedstvo, životno osiguranje; nesvjesni obrasci ponašanja izlaze na površinu. 

LAV & VODENJAK (7. i 2. kuća): vaš izgled i imidž u javnosti; osobne promjene i razvoj; ego; ljubav, brak i odnosi s drugima; poslovni ugovori i sporazumi; novi ljudi ulaze u životi; neki poslovni i privatni odnosi se mijenjaju.

DJEVICA & RIBE (12. i 6. kuća): zdravlje i promjena navika; odmor i slobodno vrijeme; odnosi s kolegama na radnom mjestu; duhovni rast i preobrazba; usluge koje primate i pružate; sve ono za što se odričete.

Photographer C.D. Olsen adjusts his replica of the Kew Photo Heliograph outside the football stadium at Southern Illinois University in Carbondale

Kratki vodič kroz pomrčine

* Stižu novosti o velikim događajima; rođenju djeteta, braku, napretku u karijeri, važnom putovanju, početku privatnog posla, razvodu, promociji svog rada, promjeni posla – što god da se dogodi izvjesno je da vas Svemir potiče da se pomaknete s mjesta.

* Ako jedna Pomrčina pada na vaš rođendan ili u blizini tog datuma, sigurno je da vas očekuje burnih šest mjeseci života. Iskusit ćete krupne životne promjene.

* Svaku informaciju koja u ovom razdoblju dođe do vas, shvatite ozbiljno. Ovo je vrijeme novih uvida i spoznaja o svemu što vas okružuje. Mnogi će izjaviti – po prvi puta zaista shvaćam što se događa!

* Primijetit ćete kako se mnogo toga događa i ljudima koji vas okružuju. Sve će se događati brzo i nekako ubrzano.

* Ne koristite se ucjenama i ultimatumima, te donosite važne odluke. Pametnije je slušati i promatrati, nego djelovati. U protivnom, možete očekivati da se stvari neće odvijati prema planu i očekivanjima.

* Emocionalnost i ranjivost su naglašeni. Ne prosuđujte suviše brzo, osobito ne služeći se kategorijama dobro i loše. Tek ćete nakon nekog vremena postati svjesni pravog smisla svega što se dogodilo.

* Skupite hrabrosti i učinite nešto za sebe. Eklipse otvaraju vrata hrabrima i poduzetnima.

Ono što je bilo sada se ponavlja

Pomrčine koje će se dogoditi tijekom ovog kolovoza bit će u uskoj vezi s Pomrčinom Mjeseca u znaku Lava koja se odvila 11. veljače ove godine Pokušajte se prisjetiti tema koje su se otada pa sve dosad provlačile su se kroz vaš život.

Sada bi mogle dobiti svoje novo poglavlje. Odugovlačenje i odgađanje često su obrasci našeg ponašanja. Izbjegavamo ono što je bolno i silno se trudimo ostati u zoni komfora. Zato ponekad trebamo malo 'kozmičkih munja' koje će nas pogurnuti prema naprijed i pokrenuli u akciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Malo je blijed': Dovezla leš u banku da joj potpiše kredit, ali nije 'htio' primiti olovku
DRŽALA MU GLAVU

'Malo je blijed': Dovezla leš u banku da joj potpiše kredit, ali nije 'htio' primiti olovku

Službenici banke u Rio de Janeiru u nevjerici su izvadili mobitele i snimali bizaran incident kojem su svjedočili u utorak. Naime, žena je u banku stigla s mrtvacem i nagovarala ga da joj potpiše kredit

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…