Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Sud odredio kaznu škrtom suprugu od 124.000 ruža

Nakon deset godina braka, ogorčena žena odlučila kazniti svog supruga i zatražila natrag miraz u vrijednosti milijun kuna i kuću u Teheranu

BBC News
Foto: BBC News
0 komentara

Iranski sud presudio je u korist ogorčene žene koja je tužila supruga da je previše škrt i zatražila natrag miraz od 124.000 crvenih ruža vrijednih oko milijun kuna i kuću u Teheranu. Hengameh, oštećena supruga, nakon deset godina braka, odlučila je kazniti svog "izrazito škrtog supruga".
- Nedugo nakon vjenčanja, shvatila sam koliko je Shanin škrt. Čak je odbijao platiti moju kavu kad bi išli skupa u restoran - rekla je Hegameh listu E'temad. Sud je zaplijenio njegov stan dok supruga ne dobije sve ruže. Shanin je pred sudom rekao da može kupiti samo pet ruža na dan i da su joj tu ideju usadili njezini prijatelji milijarderi. Prema iranskom zakonu, žena može zahtjevati svoj miraz u bilo kojem trenutku za vrijeme trajanja braka ili razvoda. On postaje njezino vlasništvo. Može raspolagati s njim kako god želi. Miraz je potreban da bi brak bio pravovaljan. U Iranu je uobičajeno ponuditi zlatne novčiće ili posjed u miraz a muškarci često završe u zatvoru zbog nepodmirenih dugova.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message