Viral

Komentari 52

Transrasna osoba: 'Iako sam bijelac, ne osjećam se tako...'

Transrasna osoba: 'Iako sam bijelac, ne osjećam se tako...'

Ja Du je rođen kao bijelac po imenu Adam, a sad tvrdi da je zapravo transrodni Filipinac. Toliko je zaljubljen u filipinsku kulturu da želi započeti novi život u toj zemlji, i to kao žena...

Rođen je kao bijelac po imenu Adam, a sad tvrdi da je transrodni Filipinac koji se zove Ja Du. Sebe zapravo smatra transrasnom osobom, u prijevodu - iako je bijelac, osjeća da ima značajke druge rase. Kaže da je odrastao uživajući u filipinskoj kulturi.

- Čim čujem njihovu glazbu ili jedem njihovu hranu, osjećam da je to - to. Neopisiv osjećaj i iznimno rijedak u današnjem svijetu, tvrdi Ja Du i nastavlja:

- U mladosti sam znao satima gledati televizijski kanal History i čekati kad će biti nešto o Filipinima.

Ono što ga muči je to kako će njegova obitelj prihvatiti njegovu priču. On samo želi biti sretan na svoj način i živjeti najbolje što može, piše USA Today.

Najpoznatiji primjer transrasne osobe je Rachel Dolezal, poznata aktivistica i borkinja za ljudska prava. Ona je godinama lagala da je crnkinja, a javnosti su je raskrinkali roditelji.

Rachel je kao svog oca predstavila potpuno drugog muškarca koji je Afroamerikanac, a s roditeljima je prekinula sve veze jer nije željela da se dozna da su bijelci.

Psihologinja Stacey Schreckner rekla je se još nije susrela sa slučajem u kojem klijent želi promijeniti svoju rasu.

- Ako se netko osjeća bolje u drugoj rasi, kulturi i religiji, život će mu to sam otkriti. Što više znate o sebi, to ste sretniji, tvrdi Schreckner.

Ja Du razmišlja i o promjeni spola, no boji se kako će okolina reagirati i još uvijek vaga hoće li ili neće postati žena.