Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Turisti su je šopali kovanicama: Uginula tajlandska kornjača

Na Tajlandu vjeruju da bacanje kovanica kornjačama pridonosi ljudskoj dugovječnosti. Turisti nisu propustili tu priliku, ali kornjača Omsin je nažalost uginula...

Preminula kornjača puna kovanica
Foto: Athit Perawongmetha/Reuters/PIXSELL
0 komentara

Tajlandska kornjača Omsin iz čijeg su želuca veterinari prije dva tjedna izvadili gotovo tisuću novčića, uginula je u utorak uslijed komplikacija nastalih nakon prve takve operacije u svijetu. Petero kirurga s bangkoškog veterinarskog fakulteta prije dva je tjedna šest sati operiralo dvadesetpetogodišnju želvu, izvadivši iz njezina želuca 915 novčića ukupno teških pet kilograma.

Omsin se nakon operacije, prve takve u svijetu, počela uspješno oporavljati te ponovno plivati. Tajlanđani, koji su želvi nadjenuli ime "Kasica-prasica", sa zanimanjem su pratili priču o njezinoj sudbini, no životinja je na kraju uginula od trovanja krvi.

Preminula kornjača puna kovanica | Autor: Handout/Reuters/PIXSELL Foto: Handout/Reuters/PIXSELL

- U 10.10 sati otišla je u miru, rekla je u utorak veterinarka Nantarika Chansue, ravnateljica Centra za podmorska istraživanja pri veterinarskoj bolnici u Chulalongkornu. - Bila mi je prijateljica, učiteljica i moja pacijentica, rekla je u suzama.

Kornjačina sudbina donosi i nešto pozitivno, smatraju tajlandski veterinari. Upozoravaju da posjetitelji životinjama u zoološkim vrtovima i akvarijima ne smiju davati hranu. Osobito je opasno u zdence ili u bazene bacati kovanice.

Preminula kornjača puna kovanica | Autor: Athit Perawongmetha/Reuters/PIXSELL Foto: Athit Perawongmetha/Reuters/PIXSELL

Vjeruje se da bacanje kovanica u zdence donosi sreću, a u bazene s kornjačama i dugovječnost, pošto su te životinje po tome poznate. Omsin je živjela u mjestu Srirach, od Bangkoka udaljenom 120 kilometara, u uzgajalištu za kornjače otvorenom za posjetitelje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message