Obavijesti

Viral

Komentari 3

Tužna priča sa sretnim krajem: Masha prvi put izašla iz kaveza

Devetogodišnja sirijska medvjedica Masha bila je samo jedna od šezdesetak zatočenih medvjeda u Armeniji koje ljudi drže u jezivim uvjetima kao trofeje

VIDEO

Zatočena u betonskom zatvoru, jedini pogled na vanjski svijet za medvjedicu Mashu bio je kroz metalne rešetke iznad njezine glave.

Smeđa medvjedica stara devet godina držana je u majušnom kavezu iza jednog restorana u Armeniji, a na životu je ostala jedino zahvaljujući mršavim ostacima koji su joj bacali vlasnici, piše Daily Mail.

Kako bi je spasili, vatrogasci su za rezanje 2,5 cm debelih šipki morali koristiti velika kliješta za metal. S obzirom da je smeđa medvjedica iz Sirije potpuno nenaviknuta na ljudsku blizinu, veterinar ju je prvo morao uspavati da bi je uopće mogli staviti na nosila. To je bio prvi put u tko zna koliko godina da se o Mashi netko brinuo. 

Jedna od šezdesetak zatočenih medvjeda

Masha je u kavezu veličine 30x70 metara živjela godinama. Njezino zavijanje mogli su čuti posjetitelji restorana, no nitko nikad nije došao provjeriti što se događa.  

Masha je jedan od barem šezdesetak medvjeda koje desetljećima žive u Armeniji u groznim uvjetima. Barem u njezinom slučaju, priča ipak ima sretan kraj. Na poziv lokalne udruge za zaštitu životinja, u zemlju je otišla organizacija spašavanje divljih životinja International Animal Rescue (IAR) i izbavila nesretnu životinju.

Drže ih kao trofeje

Masha je odvedena o specijalni centar osnovan upravo za smještanje zanemarenih medvjeda. Tamo će biti u karanteni dok se ne oporavi, a potom prebačena u azil. Organizacija IAR čije je sjedište u britanskom Sussexu do sada je oslobodila oko tridesetak medvjeda iz garaža i dvorišta te privatnih stanova u kojima ih bogati vlasnici drže kao trofeje. 

- Saznali smo da sve te medvjede koji su u Armeniji zatočeni bez ikakvog posebnog razloga. Tamo ih drže skrivenima u jezivim uvjetima, u prostorijama medvjedi nemaju dovoljno prostora za kretanje, a hrane ih uglavnom smećem. Neki od medvjeda koje smo spasili imali su lance vezane oko vrata - kazala je glasnogovornica organizacije Liz Key. 

Srećom po Mashu u istoj operaciji spašavanja izbavljena je i njezina majka, pa će se njih dvije biti ponovno zajedno kada oboje budu spremne za smještanje u azil. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.