Viral

Komentari 10

U dvorištu našla šaht, onda je shvatila da zapravo vodi negdje

U dvorištu našla šaht, onda je shvatila da zapravo vodi negdje

ENGLESKA: Lisa Cramps iz Mitcheldeana pronašla je skriveni bunker iz Drugog svjetskog rata. Čini se da je bunker mnogo veći nego što se čini i da je napravljen za veći broj ljudi

Lisa Cramps iz engleskog gradića Mitcheldeana uselila je u novu kuću i tijekom pretrage dvorišta naišla na skriveni šaht. Iako ga je mogla zatrpati, zanimalo ju je što se u njemu krije pa je krenula s kopanjem. Kad je shvatila što je otkrila, ostala je u šoku - bunker iz Drugog svjetskog rata, piše Metro.

Lokalni povjesničari smatraju da su bunker vjerojatno napravili radnici obližnje tvrtke British Acoustic Films, a primijetili su i tablice za označavanje aviona, postavljene svjetiljke i protuzračnu tehnologiju. Ta tvrtka se 1941. preselila iz Londona kako bi izbjegla bombardiranje, a njihova nova lokacija nalazila se točno pokraj Lisinog dvorišta.

Čini se da je bunker mnogo veći nego što se čini i da je napravljen za više obitelji. Također, postoji i teorija da su sklonište koristili pripadnici Home Guarda, posljednje linije britanske obrane.

- Baš sam uzbuđena što smo ovo pronašli u našem vrtu. Volim povijest Drugog svjetskog rata i sad želim saznati zašto se bunker nalazio točno ovdje, rekla je Lisa. Prije nje, kuću je posjedovao stariji bračni par koji ju je kupio 1950. godine. Njihov sin je kao dječak pronašao bunker i u njemu bajunet i druge predmete iz Drugog svjetskog rata, poput posuđa, šalica i tkanine.

- Zaista želim da ovaj bunker pripada zajednici i pomogne djeci u učenju Drugog svjetskog rata, zaključila je Lisa.