Obavijesti

Viral

Komentari 10

U dvorištu našla šaht, onda je shvatila da zapravo vodi negdje

U dvorištu našla šaht, onda je shvatila da zapravo vodi negdje

ENGLESKA: Lisa Cramps iz Mitcheldeana pronašla je skriveni bunker iz Drugog svjetskog rata. Čini se da je bunker mnogo veći nego što se čini i da je napravljen za veći broj ljudi

VIDEO

Lisa Cramps iz engleskog gradića Mitcheldeana uselila je u novu kuću i tijekom pretrage dvorišta naišla na skriveni šaht. Iako ga je mogla zatrpati, zanimalo ju je što se u njemu krije pa je krenula s kopanjem. Kad je shvatila što je otkrila, ostala je u šoku - bunker iz Drugog svjetskog rata, piše Metro.

Lokalni povjesničari smatraju da su bunker vjerojatno napravili radnici obližnje tvrtke British Acoustic Films, a primijetili su i tablice za označavanje aviona, postavljene svjetiljke i protuzračnu tehnologiju. Ta tvrtka se 1941. preselila iz Londona kako bi izbjegla bombardiranje, a njihova nova lokacija nalazila se točno pokraj Lisinog dvorišta.

Čini se da je bunker mnogo veći nego što se čini i da je napravljen za više obitelji. Također, postoji i teorija da su sklonište koristili pripadnici Home Guarda, posljednje linije britanske obrane.

- Baš sam uzbuđena što smo ovo pronašli u našem vrtu. Volim povijest Drugog svjetskog rata i sad želim saznati zašto se bunker nalazio točno ovdje, rekla je Lisa. Prije nje, kuću je posjedovao stariji bračni par koji ju je kupio 1950. godine. Njihov sin je kao dječak pronašao bunker i u njemu bajunet i druge predmete iz Drugog svjetskog rata, poput posuđa, šalica i tkanine.

- Zaista želim da ovaj bunker pripada zajednici i pomogne djeci u učenju Drugog svjetskog rata, zaključila je Lisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju