Obavijesti

Viral

Komentari 6

U Iranu žele zabraniti šetanje pasa zbog straha od napada

U Iranu žele zabraniti šetanje pasa zbog straha od napada

U Iranu se na posjedovanje kućnih ljubimaca ne gleda blagonaklono, posebno na to ne gledaju s odobravanjem svećenici, iako ne postoji zakon koji bi branio posjedovanje ili šetnju s kućnim ljubimcima

Policija u Iranu još jednom pokušava stati na kraj šetnjama s čovjekovim najboljim prijateljem, nakon višekratnih situacija u kojima su psi izazvali strah i paniku.  

"Dobili smo više pritužbi po ovom pitanju i planiramo poduzeti odgovarajuću akciju", rekao je policijski glasnogovornik.

Do takve najave dolazi nakon što su psi više puta, posebno u parkovima, izazvali paniku kod ljudi. Video snimke na društvenim mrežama pokazuju kako psi napadaju ljude, uključujući djecu, što je izazvalo nervozu među stanovništvom. 

U Iranu se na posjedovanje kućnih ljubimaca ne gleda blagonaklono, posebno na to ne gledaju s odobravanjem svećenici, iako ne postoji zakon koji bi branio posjedovanje ili šetnju s kućnim ljubimcima. Zbog nerazvijene kulture posjedovanja kućnih ljubimaca mnogi Iranci s oprezom gledaju na životinje, posebice na pse.

Jedini taksist za životinje u Banjoj Luci: 'Vozim ih po svuda, a kod veterinara besplatno'
Jedini taksist za životinje u Banjoj Luci: 'Vozim ih po svuda, a kod veterinara besplatno'

Prije dvije godine policija je pokušala zabraniti šetnje s psima i kazniti vlasnike, no pokušaj nije urodio plodom.

Držanje kućnih ljubimaca zapravo je u zemlji postalo sve popularnije i raširenije, a naročito je poraslo u vrijeme pandemije koronavirusa.

Unatoč raširenoj averziji koja protiv toga istodobno vlada u javnosti, mladi Iranci sve češće uzimaju pse za kućne ljubimce, što je postao trend koji je posljednjih godina pokrenuo otvaranje trgovina s potrepštinama za kućne ljubimce te veterinarskih ambulanti i klinika.