Obavijesti

Viral

Komentari 0

U Zadru živi pudl Chichi, a on je najstariji pas na svijetu?

U Zadru živi pudl Chichi, a on je najstariji pas na svijetu?
4

LETIO U PRETINCU ZA TORBE: Pudl Chichi ima između 22 i 24 godine. Kao mladi pas bio je cijeli crn. Iz New Yorka je s vlasnicima u torbi doputovao u Kožino

VIDEO

Janet (34) i Frank (37) Pavich rođeni su u New Yorku, a podrijetlom su iz Kožina. Vjenčali su se u Zadru 10. 10. 2010., nakon 10 godina veze. Specijalni uzvanik na njihovu vjenčanju bio je pas Chichi, sa šalom od identičnog materijala kao Frankova kravata. 

Chichi je pudl star između 22 i 24 godine te je vjerojatno najstariji pas na svijetu. Nominirali su ga i za Guinnessovu knjigu rekorda u kojoj “službeno” najstariji pas, Sako iz Australije, ima “samo” 21 godinu.

- Chichi je rođen 1986. ili 1987. godine. Moj ga je prijatelj dobio 1988. Pas je stigao iz prihvatilišta i nije imao dokumente. Prijatelj je 1995. dobio dijete i preuzeo sam psa. Od tad brinem o njemu. Živimo na Manhattanu, u četvrti West Village, i Chichi je postao punopravni član obitelji. Kamo god idemo, nosimo ga u torbi - priča Frank Pavich.

Tako je Chichi stigao i na vjenčanje svojih vlasnika. Iz SAD-a su letjeli zrakoplovom u koji torba nije stala pod sjedalo pa je Chichi letio u pretincu za prtljagu iznad glava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije mu smetalo jer je već 10 godina slijep - prepričava Frank doživljaje iz aviona dok Chichi šeta kućom u Kožinu i sudara se sa zidovima, žardinjerana, nogama ukućana...Proljetos je Chichi bio u bolnici.

- Bio sam shrvan. Znam da će umrijeti, ali želim da to bude kod kuće, u snu. On mi je prijatelj - kaže Frank o Chichiju koji je bio crni pudl, a sad je posijedio i potpuno je bijel.

Chichijeve 24 godine su otprilike kao ljudskih 168

Chichiju je, osim 24sata, pisao i New York Times, a gostovao je i u nekoliko televizijskih emisija. Za njega je tako saznala voditeljica i komičarka Elen DeGeneres. Ona je vlasnica tvornice pseće hrane te mu je darovala hranu u kojoj će uživati dok je živ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.