Viral

Komentari 20

Utrka puževa u Benkovcu: 'Naš pobjednik nije trenirao ni dana'

Utrka puževa u Benkovcu: 'Naš pobjednik nije trenirao ni dana'

Utrka se već tradicionalno održava svake godine u srpnju na Trgu domovinske zahvalnosti, a sinoćnja je trajala više od 30 minuta. Trideset puževa utrkivalo se po ploči dugačkoj 120 centimetara

Prije tjedan dana smo ga uhvatili, ali nismo mu dali ime. Iz mase smo ga izabrali. Jako je mali, ali izgleda da nam je baš to donijelo sreću. Ulovili smo ih puno i ostatak ćemo skuhati, a ovog ćemo pustiti u prirodu, rekla nam je Marija Vrsaljko iz KUD-a Branimir ne skrivajući oduševljenje što je baš njezin puž osvojio prvo mjesto na jučerašnjem Otvorenom prvenstvu Hrvatske u utrci puževa u Benkovcu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ta se utrka sad već tradicionalno održava svake godine u srpnju na Trgu domovinske zahvalnosti, a sinoćnja je trajala više od 30 minuta. Trideset puževa utrkivalo se po ploči dugačkoj 120 centimetara, a prijašnje utrke su trajale po nekoliko minuta kraće od ove sinoć.

Za razliku od puževa pobjednika prijašnjih utrka, koji su trenirali i tjednima prije utrke, sinoćnji pobjednik nije trenirao ni dana.

- Naš mali pužić je tjedan dana samo stajao u hladovini, a čini se da je upravo to pobjednička taktika. Ne valja ih umarati pa će biti brži - rekli su nam kroz smijeh.

Do samog kraja je bilo neizvjesno, a Marijinom pužu pobjedu je umalo ukrao puž benkovačke policijske postaje za kojeg su promatrači komentirali kako je na drogama.

POGLEDAJTE GALERIJU: 

- Gle ga! Ovaj mora da je na dopingu kad je ovako poletija - negodovali su ostali dok su gledali svoje puževe daleko iza. I dok se trideset sretnika utrkivalo, ostali su završili u loncu preko puta na suprotnoj strani ulice u sklopu Gastro manifestacije ''Puževim korakom''.