Obavijesti

Viral

Komentari 24

Varaždinski ronioci herojski spasili kujicu od smrzavanja

Varaždinski ronioci herojski spasili kujicu od smrzavanja
1

Unatoč debelom 'minusu', pobrinuli su se da vam ove nedjelje bude itekako toplo oko srca. Oni su naime noćas spasili kujicu koja je zapela kod brane u Šemovcu...

VIDEO

- U moru loših vijesti koje često stižu u varaždinski Spas, jučerašnji događaj 'vratio im je vjeru u život', kako je opisala Gordana Lacko, predsjednica udruge, piše Varaždinski.hr

- Nazvala me gospođa Aleksandra iz Štefanca koja je rekla da je čula psa koji bespomoćno cvili. Nakon što ga je locirala, mi iz Spasa smo alarmirali ljude koji su zaposleni na hidrocentrali, no riječ je o terenu koji je nepristupačan, tako da nismo s njihove strane mogli do životinje, ispričala je gospođa Lacko čija je udruga nakon toga kontaktirala ekipu iz Kluba podvodnih aktivnosti Drava. 

Oni su odmah izašli na teren i krenuli u spašavanje kujice koja je zapela na slapištu ispod brane u Šemovcu. 

- Okupili su se jučer u večernjim satima, unatoč hladnoći, a dva su ronioca zaplivala na drugu stranu i izvukli je van. Nakon uspješne akcije ugrijali smo kujicu koja nije čipirana, no trenutno se o njoj brine gospođa koja nam je dojavila slučaj, ispričala je Lacko za Varaždinski.hr

- Najprije neka se pas odmori i oporavi. Sve je dobro prošlo, a dečki koji su pomogli vraćaju vjeru u život. Da ih je više, svijet bi bio puno ljepši. Neizmjerno im se zahvaljujemo, zaključila je. 

Predsjednik kluba Tomislav Tkalčec opisao je kako je izgledala akcija. 

- Cijelu smo godinu vezani uz Dravu, nije nam to bilo ništa neobično, jedino smo mi mogli pomoći. Naši članovi, Marko Savić i Nikola Podhraški, su bez ikakvog razmišljanja stavili odijela i peraje te krenuli u akciju spašavanja, rekao je Tkalčec koji je i sam sudjelovao u akciji spašavanja. 

- Ne bismo se odazvali da nismo željeli pomoći. I sami imamo kućne ljubimce, tako da nam je akcija bila razumljiva, rekao je Tkalčec za kraj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.