Obavijesti

Viral

Komentari 3

Već 13 godina vodi borbu s očima: Malo vidi, pa malo ne...

Već 13 godina vodi borbu s  očima: Malo vidi, pa malo ne...

Natalie Adler, 30-godišnja Australka, još od tinejdžerskih dana bori se s blefarospazmom, odnosno stiskanjem vjeđa. Dosad je posjetila više od 40 specijaliziranih liječnika, ali bez učinka...

VIDEO

Natalie Adler (30) iz Melbournea već 13 godina pati od rijetkog poremećaja. Naime, tri dana je potpuno slijepa, a onda opet vidi normalno. Oči joj se sklope i ne može ih otvoriti. Sve je počelo kad je imala 17 godina.

- Probudila sam se jedne nedjelje s natečenim očima. Bilo je to dan prije ispita iz engleskog jezika - prisjetila se nesretna djevojka.

Oči su joj se zatvarale naizmjence u razmacima. Nekoliko tjedana poslije zatvorile su se na tri dana. Liječnici iz klinike za oči i uši Royal Victoria u Melbourneu ne znaju kako joj pomoći.

- Ne znamo dijagnozu. Neobično je vidjeti da netko tako mlad ima takve grčeve. Ona je jedinstven slučaj i nemamo nikakvu dijagnozu za nju. Potpuno je nepoznat uzročnik njezinih tegoba  - rekao je doktor Justin O'Day iz klinike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stiskanje vjeđa ili blefarospazam koje dovodi do zatvaranja očiju najsličnije je medicinskom stanju djevojke. Međutim, ne objašnjava kako se njezine oči zatvaraju prema rutini.

Kad su oči zatvorene, ne vidi ništa osim kroz uzak otvor na lijevom oku. Na dane kad su otvorene vidi bistro, ali lijevi kapak padne.

Gotovo dvije godine ubrizgavali su joj botoks oko očiju, zahvaljujući kojem je vidjela pet od šest dana. No, tretman više ne pomaže. Dosad je posjetila više od 40 specijalista, ali bez rezultata.

Natalie, koja pati i od kroničnog umora i mučnine, nada se da će joj nova terapija elektrostimulacije pomoći. Planira život prema svom stanju uz najveću podršku - supruga.

- Oči su mi bile zatvorene za 18. rođendan. Srećom, za 21. sam vidjela pa sam imala zabavu. Najviše mi nedostaje što ne mogu otići na utakmicu i što ne vidim prijatelje dovoljno često - rekla je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'
'NISAM OVO NIKAD VIDIO'

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'

Iznad Karlovca su snimljeni krugovi na nebu. Snimke su stigle i sa sjevera Hrvatske. Čitatelji su zbunjeni. Kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković