Viral

Komentari 3

Majmune morali tajno vjenčati jer im zakon zabranjuje brak

Majmune morali tajno vjenčati jer im zakon zabranjuje brak

Majmun Raju je pronašao partnericu, a svećenik iz susjednog sela predložio je da ih vjenča. Vlasti su pokušale zaustaviti ceremoniju no majmunska ljubav je bila jača

Poznati ljubitelj cigareta, majmun Raju, oženio je svoju partnericu Chinki no indijske vlasti brak su proglasile nevažećim, piše Stuff

Rajua je odgojio Rajesh Saini (38) koji nema djece pa svojeg majmuna tretira kao sina. Bio je presretan kada je Raju pronašao partnericu, a svećenik iz susjednog sela predložio je da majmune vjenča. Poslane su stotine pozivnica za vjenčanje.

- Vjenčanje želim proživjeti kao da se ženi sin kojeg nikad nisam imao. Pozvani su svi seljani. Na slavlju očekujem oko 2.000 gostiju - rekao je Rajesh. 

Nakon što se vijest o spektakularnom vjenčanju proširila, oglasile su se indijske lokalne vlasti. Naime, u Indiji se majmuni tretiraju kao državno dobro i nije ih dozvoljeno trenirati niti svojatati pa ih je prema tome zabranjeno i vjenčati. Također, smatraju ih božanstvom.

- Ilegalno je vjenčati majmuna. Uhitit ćemo svakoga tko bude prisustvovao vjenčanju - rekao je rendžer Bhavar Kaviya. 

Rajesh i majmuni su se sakrili, a na dan vjenčanja oko 200 čuvara sukobilo se s ljudima koji su došli na ceremoniju. Majmune su zatvorili. 

- Došao sam pogledati vjenčanje božanstava pa su mi rekli da se držim podalje hrama i da su majmune zatvorili. Ne smiju zatvarati Boga! - rekao je jedan od ljutitih seljana. 

Ubrzo je stigla dobra vijest da su majmune potajno vjenčali duboko u šumi pa se slavlje u selu nastavilo. 

Iako je novovjenčani par još zatvoren, Ramesh se nada da će ih uskoro pustiti na slobodu.