Obavijesti

Viral

Komentari 33

Za tetovažu spremni? Kožu ovih Hrvata krase grbovi i šahovnica

Za tetovažu spremni? Kožu ovih Hrvata krase grbovi i  šahovnica
10

Tattoo majstori, i oni koji to nisu, podijelili su svoje i tuđe domoljubne tetovaže, na nekima su se isticala fašistička znakovlja, na nekima ne. Što je po vama previše?

VIDEO

Bilo je to ljeta Gospodnjeg 2008. Autorica ovog uratka išla je u tattoo studio na svoje drugo tetoviranje. Prvi termin je značio dogovor, a dva tjedna kasnije uslijedilo je 'pikanje'.

Odlučila se na veliku tetovažu na desnoj nozi, glavu neke pin-up vile unutar kristalne kugle koju drže ženske ruke. Što je to njoj značilo, samo ona zna. Rekla je svoju ideju tattoo majstoru na što se on grohotom nasmijaše.

Etno hrvatske tetovaže mnogi rade kao uspomenu na baku
Etno hrvatske tetovaže mnogi rade kao uspomenu na baku

- Neće ti to dobro izgledati, znaš, bolje možda na nekom drugom mjestu - s visoka joj je, i dalje držeći podsmijeh u kutu usana, komentirao njenu ideju. Još ju je par puta 'popljuvao na finjaka', na što se ona okrenula i rekla: 'Idem drugom tattoo majstoru, ne treba mi ovakvo izrugivanje'. Odjurila je iz salona kući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za tri dana je ugovorila termin kod drugog tattoo artista, ovaj put artistice. Primila ju je, rekla joj ideju, ona se primila posla, nacrtala joj skicu, i za tjedan dana je tetovaža ponosno blistala na nozi. Dok ju je 'pikala', autorica ovog uratka ispričala je što je doživjela kod njenog kolege.

Bizarne, interesantne ili samo jako glupe tetovaže
Bizarne, interesantne ili samo jako glupe tetovaže

- Meni je jednom došao čovjek i rekao da mu istetoviram Dinamo na čelo - ispričala joj je majstorica.

- Iako je to meni suludo, niti jednom svojom gestom tijela ili grimasom lica nisam odavala da mislim kako je to loša ideja. Ja sam tu da tetoviram, tako i zarađujem. Da netko želi velikog Tuđmana na prsima, ja ću mu to isporučiti, a gdje ne bi tebi nacrtala simpatičnu vilu. Postoje loše tetovaže, no nisu sve domoljubne takve, samo diskutabilne zbog onog što predstavljaju - rekla mi je, otkrivši mi jednu društvenu platformu na kojoj su baš otvorili raspravu na tu temu. 

- Nitko mi još nije došao s takvim prijedlogom, ali pogledaj što mi je kolegica morala tetovirati - pokazala mi je sliku na svom mobitelu. 

- Moja vila s kristalnom kuglom je onda mala beba za ove brijače, što bi na te ideje rekao ovaj koji mi se smijao? - odgovorila joj je, nastavivši 'skrolati' po mobitelu i zgražavati se nad ljudima i njihovim 'ćudima'.

Pitanje za milijun kuna: Je li potrebno isticati ideologiju pojedinca i na koži ili je to 'njegovo tijelo pa neka s njim radi što želi'?

Tattoo majstori, i oni koji to nisu, podijelili su svoje i tuđe domoljubne tetovaže, na nekima su se isticala fašistička znakovlja, na nekima ne. Što je po vama previše (podijelite mišljenje s nama u komentarima)?

Je li potrebno isticati ideologiju pojedinca i na koži ili je to 'njegovo tijelo pa neka s njim radi što želi'?

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle