Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Želi li ju netko udomiti? Pepe, biglica s Korčule, traži dom

Pepe je mješanka u tipu bigla, malena bakica u odličnoj formi, nimalo zahtjevna. Sve što treba je svoj mirni kutak i nekoga da mu pravi društvo...

Foto: Facebook
6 komentara

Društvo za zaštitu životinja Papagalo s Korčule objavilo je apel za udomljavanje Pepe, mješanke u tipu bigla. 

Nakon 14 godina života na kauču i topline doma, ljubavi i sigurnosti svog čovjeka, Pepa je osjetila hladnoću i samoću. 

Preko tjedan dana je s nama i nikako se ne može naviknuti, tuga, strah i želja za bijegom u njenim očima nas dočekaju svakog dana :(

Postoji li netko tko bi je pogledao srcem, pružio kutak svog toplog i omogućio joj dostojanstvenu starost, slatkoj starici od niti 10 kilograma težine ?

Pepe. Upoznale smo je davno. Još u starom skloništu. Došla je na privremeni, dok je njezin čovjek bio na putu. 

Tada je imala 8 godina. Mirna, blaga, tiha, u nekom svom svijetu, kao maleni dobri duh tapkala je svojim šapicama među čoporom... 
Tada nismo ni sanjale da će Pepe postati jednog dana upravo jedna od stanara Papagalo kućice :(

Njezin čovjek se teško razbolio. Morao je napustiti otok, a Pepe nažalost nije mogla s njim. Iako su se razmatrale sve opcije, životna situacija je presudila. 

Maleni duh, sad već u 14 godini svog života morao je doći k nama. Nije joj bio problem uklopiti se u čopor, niti je njima bio problem prihvatiti Pepe. 

Prvu večer Pepe se odvojila od svih. Uvukla se u spremište, legla na svoju dekicu i tužno sklupčala u kut, na jastuk. 

Sjedile smo kraj nje s tugom u srcu. Nismo joj mogle objasniti. Po prvi put Mel i Peggy su bile mirne. Tihe. Osjetile su njenu tugu. 

Je li Pepe znala? Je li osjećala da ovaj put njen čovjek neće doći? :(

Pepe je mješanka u tipu bigla, malena bakica u odličnoj formi, nimalo zahtjevna. Sve što treba je svoj mirni kutak i nekoga da mu pravi društvo. Pepe je težine do 10kg :) Odlično drži godine, nikad joj ne bi dali toliko. Pokretna je vrlo, ne samo da može preko stepenica već i skakuće bez problema dušica mala. 

Cijepljena je, sterilizirana, čipirana i naučena na život u kući. Voli sve ljude, posebno se veseli djeci. Pepe voli najviše papati mekane paštetice, molimo vas za donaciju istih za malenu.

Dodatne informacije o Pepe možete dobiti pozivom na službeni broj Društva 097/613-8273 ili porukom u inboks. Prijevoz je osiguran diljem Hrvatske!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message