Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Zoološki vrt spasio srnjaka: Oporavio se i odjurio na Sljeme

Građani su u siječnju prijavili nalet vozila na srnjaka u Markuševcu. Preuzela ga je terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Foto: Dumovec
1 komentara

Nakon što je mjesec i pol proveo u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba, dvogodišnji srnjak pušten je u Park prirode Medvednica.

Građani su 22. siječnja prijavili nalet vozila na srnjaka u Markuševcu, a terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba brzo ga je preuzela. Veterinari Vrta utvrdili su mu veliku razderotinu na butu i operirali ga. Nakon što je rana zašivena, srnjaku je propisana terapija kako bi se što brže oporavio, pišu u priopćenju.

- Riječ je o snažnoj mladoj životinji za koju smo imali dobar osjećaj da će se lijepo oporaviti. Tako je i bilo. Rana je zacijelila, a mi smo sa Zagrebačkim lovačkim savezom koji će nam pomoći u nadzoru srnjaka u prirodi, dogovorili da ga pustimo u blizini mjesta gdje je pronađen. Sjajan je prizor bio gledati srnjaka ponovno u njegovu prirodnom okruženju. Gotovo da se nismo stigli niti pozdraviti. Odjurio je prema vrhu, a mi smo slici dodali pjesmu Na Sleme, na Sleme Tomislava Borića i Radeka Brodarca - kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Inače, ovih dana terenskoj ekipi Skloništa u Dumovcu raste broj intervencija. Zatopljenje je razbudilo živi svijet u gradu. Jučer su, među ostalima, spašene dvije ozlijeđene vrane i dvije bebe vjeverice.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message