Obavijesti

Viral

Komentari 2

Zvijezdo padalico, želimo da se nebo razvedri i da temperature malo padnu. Može, molim te?

Zvijezdo padalico, želimo da se nebo razvedri i da temperature malo padnu. Može, molim te?

Upravo će večeras noć biti idealna za možda najljepši prizor kojeg možemo vidjeti na noćnom nebu - Perzeide, poznate i kao "zvijezde padalice" i "suze svetoga Lovre"

VIDEO

Te ljetne noći, otpjevali su John Travolta i Olivia Newton-John u klasiku iz 1978., Briljantinu. Baš te lijepe, ugodne ljetne noći idealne su za mnogo stvari - od druženja s prijateljima i obitelji, pa sve do romantike. 

Upravo će večeras noć biti idealna za možda najljepši prizor kojeg možemo vidjeti na noćnom nebu - Perzeide, poznate i kao "zvijezde padalice" i "suze svetoga Lovre".

Uz lijepo društvo, ili u tihoj samoći, pronađite dio grada, mjesta, sela, gdje nema puno rasvjete, dignite pogled u nebo i uživajte. I ne zaboravite zaželjeti neku želju! 

No, krenimo od jutra koje za neke možda i ne bude toliko lijepo i romantično obzirom da je (ponovno) moguća magla. Kako navode meteorolozi HRT-a, magla nije uobičajena pojava tijekom ljeta, pa budite oprezni u prometu i ne dopustite da vam loše jutro uništi lijepu večer. 

Oni koji su zaželjeli barem mali pad temperature kada su ovih dana gledati zvijezde padalice - svaka čast, želja vam se ostvarila. Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti malo svježije ujutro nego u srijedu, a najviša dnevna temperatura bit će oko 31 °C. Možda da zaželite opet pa da bude "malo svježije" i u ostatku dana? 

I u središnjoj Hrvatskoj moguće je lagano osvježenje jer bi moglo biti pljuskova, posebice navečer i u noći u Međimurju i dijelu Zagorja. Nažalost, zbog toga nećete moći gledati zvijezde padalice... No, sigurno ćete lakše zaspati! 

Ipak, tijekom dana pripazite na maglu, a do večeri vas čeka sunčano i suho vrijeme, a bit će i vruće i sparno.

A što je s onim sretnicima na moru, pitate se? Njima će i dalje biti lijepo i sunčano, a romantika i veselje bit će tim veće što će zvijezde padalice moći promatrati uz zvukove valova u pozadini. Ipak, oni u Istri mogli bi se iznenaditi pokojim pljuskom.

Ipak, ljetne noći mogu za neke biti neugodne - na jugu Hrvatske nastavlja se niz vrlo toplih noći te i dalje postoji opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje.  

Da se vratimo na lijepe ljetne noći - uživajte i zaželite nešto. Mi ćemo zaželjeti da nam ostatak ove godine bude miran i da se vrijeme napokon ustabili! 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način