Obavijesti

Komentari 39

Ovo su najljepši golovi hrvatske nogometne reprezentacije

Powered by Pevec

Ovo su najljepši golovi hrvatske nogometne reprezentacije

Koji gol sa Svjetskog ili Europskog prvenstva vam se urezao najviše u pamćenje? Donosimo naših 5 favorita, a na vama je da se složite ili da nam otkrijete zbog kojeg ste se gola vi najviše naježili

Hrvatska nogometna reprezentacija 17. listopada 1990. odigrala je svoju prvu utakmicu u novijoj povijesti na stadionu u Maksimiru protiv reprezentacije SAD-a. Slavili smo pobjedom 2:1, reprezentaciju je vodio legendarni hrvatski nogometaš Dražen Jerković, a golove su zabili Aljoša Asanović u 29. minuti i Ivan Cvjetković četiri minute kasnije.

Od tada je prošlo skoro 28 godina, a dosad smo nastupali na 9 velikih natjecanja, što europskih, što svjetskih prvenstava. Donosimo vam nekoliko trenutaka koji su nam se urezali u pamćenje, i pozivamo vas da u komentare ispod članka napišete koji vam se gol najviše sviđa ili da podijelite s nama neki svoj trenutak koji vam je ostao u pamćenju.

1. DAVOR ŠUKER - UEFA Euro 1996. Hrvatska - Danska (3:0)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Briljantan lob Davora Šukera na Euru 1996. godine ušao je u anale. Izlet Petera Schmeichela u hrvatski šesnaesterac završio je kobno za Dance. Legendarni golman sprintao je natrag na gol, a Šuker jednim potezom primio loptu Aljoše Asanovića i gurnuo si je u for. Schmeichel je stigao na svoje mjesto, istrčao skratiti kut, a Šuker je ljevicom potkopao loptu i lobom je pospremio u mrežu za 3:0. Ugledni britanski nogometni časopis Four Four Two taj gol je proglasio četvrtim najljepšim svih vremena na europskim prvenstvima.

2. ROBERT JARNI - FIFA SP 1998. Hrvatska - Njemačka (3:0)

- Tko se može sjećati što sam promislio, samo sam trčao od sreće, činilo mi se da sam u nesvijesti kada sam se srušio na travnjak i s ostalima slavio gol. Ono čega se sjećam jest da sam bio siguran, kad sam je opalio, da ulazi u mrežu. Osjećao sam da i ja idem s tom loptom prema mreži - svoje sjećanja prepričavao je Robert Jarni. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine Hrvatska je u četvrtfinalu pobijedila Njemačku 3:0, a Jarni je "otvorio vrata raja", pisali su hrvatski mediji.

3. ROBERT PROSINEČKI - FIFA SP 1998. Hrvatska - Jamajka (3:1)

Dugoočekivani, prvi nastup hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskim prvenstvima nije mogao početi na bolji način - na stadionu friškog prvaka Francuske Lensa uz veliku podršku tisuće navijača Hrvatska je svladala Jamajku 3:1. Robert Prosinečki je nakon slobodnjaka zarolao svog čuvara na lijevoj strani i uputio loptu koja je iznenadila sve na stadionu i ušla u mrežu jamajkanskog vratara Warrena Barreta.

4. NIKOLA KALINIĆ - UEFA Euro 2016. Hrvatska - Španjolska (2:1)

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini D na Euru u Francuskoj nakon što je u susretu trećeg kola u Bordeauxu svladala branitelja naslova Španjolsku 2:1 (1:1). Hrvatska je došla do izjednačenje u 45. minuti kad je Perišić na lijevom boku zavarao Juanfrana i odlično ubacio u peterac, a Nikola Kalinić u skoku je vanjskim dijelom kopačke majstorski zabio za 1:1.

5. LUKA MODRIĆ - UEFA Euro 2016. Hrvatska - Turska (1:0)

U prvoj utakmici na Euru u Francuskoj Hrvatska je pobijedila Tursku 1:0, a jedini pogodak postigao je Luka Modrić. Kad se činilo da u prvom poluvremenu neće biti golova, u 41. minuti Modrić je fenomenalno stisnuo loptu na 30 metara i uputio parabolu prema golu Turaka. Lopta se odbila koji metar ispred gol-linije i ušla u mrežu za totalni delirij Modrića, suigrača i nekoliko tisuća hrvatskih navijača.

Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji počinje idući tjedan - 14. lipnja i traje do 15. srpnja, kad je na rasporedu finale. Kao što je poznato Hrvatska nogometna reprezentacija igra u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Prvu utakmicu s Nigerijom igramo 16. lipnja u Kalinjingradu s početkom u 21:00 po hrvatskom vremenu.

Vjerujemo da će i na ovom prvenstvu biti trenutaka koji će oduzimati dah, zato se prepustite nogometnom ludilu i bez obzira pratili naše vatrene sa stadiona, iz navijačkih kornera, kafića ili od kuće napravite uvjete za pravu navijačku atmosferu.

Powered by Pevec

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor