Obavijesti

Grad ljubavi, romanični Pariz - osjetite ga na vlastitoj koži

Grad ljubavi, romanični Pariz - osjetite ga na vlastitoj koži
7

Od sada je Pariz bliže nego ikad prije! Megabon, specijalist za hotelske pakete, vodi vas po super cijeni u ovaj romantični grad koji je umjetnički iznimno bogat

Pariz slovi kao najromantičnija metropola i umjetnički iznimno bogat europski grad; to je grad u kojem se čudesno isprepliću arhitektura, umjetnost, moda i kulinarka. Kako biste istinski doživjeli ljepotu ovog velegrada i njegovu čarobnu atmosferu, morate ga osjetiti na vlastitoj koži. Nema ništa ljepše od uspona na Eiffelov toranj i uz čašicu dobrog pića promatrati grad u žurbi i prepun života … taj prizor naprosto oduzima dah.

Kada pomislimo na Pariz, ono što nam prvo padne na pamet jest njegova najpoznatija atrakcija, Eiffelov toranj. Visok je 324 metra i vidljiv je skoro svih dijelova grada te podignut 1889. kao privremena konstrukcija za Međunarodnu izložbu.

Drugi svjetski poznat simbol grada je Slavoluk pobjede ili Trijumfalna vrata, ishodišna točka za brojne parade ili izletnike koji se spuštaju niz aveniju Elizejskih poljana (Champs-Élysées), a ujedno i jedno od najljepših mjesta za doček Nove.

Neizostavan dio svakog turističkog vodiča i inspiracija brojnim autorima je i famozna katedrala Notre Dame de Paris i njezin najpoznatiji stanar – Grbavac. Ova gotička katedrala smještena je na malom otočiću Île de la Cité usred rijeke Seine i izgrađena u 12. stoljeću, a na trgu ispred nje označen je nulti kilometar koji predstavlja ishodišnu točku za računanje cestovnih udaljenosti u Francuskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Opremite se osmjehom, dobrom obućom i fotoaparatom i krenite u otkrivanje Pariza. Avanturu započnite s razgledavanjem Louvra i nekadašnje kraljevske palače, jednog od najvećih i najpoznatijih muzeja u Europi te  cijenjene kazališne kuće – sjedišta Pariške opere. Prošetajte Tuileries vrtovima, avenijom Elizejskih poljana do Slavoluka pobjede, trga Place de l’Etoile pa sve do La Défense. Uspnite se i na Montmartre, brežuljka s crkvom Svetog srca (Basilica du Sacré Coeur), a svratite i u brojne uličice koje preplavljuju suvenirnice i kafići i tamo uživajte u popodnevnoj kavici.

Ovakav doživljaj vam približuje Megabon, specijalist za hotelske pakete, jer vas po super cijeni vodi u romantični Grad ljubavi. Uživajte u super ponudi Hotela George Sand s dva noćenja i doručkom za 2 osobe, besplatnim Wi-Fi i parkirnim mjestom. Savršeno, zar ne?

Očaravajuća obiteljska vila, danas dom hotela George Sand, bila je obnovljena 2007 godine, pri čemu se puno pozornosti posvetilo očuvanju fine mozaičke fasade. Iza metalnih željeznih vrata čeka vas pravi pravcati muzej romantike 19. stoljeća. Do soba će vas ispratiti prekrasna Chopinova glazba: raskoš s dodirom gostoprimstva.

Dobre tri minute hoda dijele Vas od CNIT (centra novih industrija i tehnologije) i veličanstvenog La Grande Arche de la Défense (slavoluka obrane), dok ćete za dolazak do Paris Saint Lazare željezničke stanice i Versaillesa trebati približno 10 minuta. Hotel je smješten u centru poslovnog okoliša La Défense, samo nekoliko minuta vožnje s vlakom od  Château de Versailles i Elizejskih poljana.

Istražite grad metrojem, autobusom ili vlakom: 10 minuta vožnje z vlakom dijeli vas od centra Pariza, Gare Saint Lazare, La Défense; 15 minuta vožnje metrojem od Place de l'Etoile, Champs Elysées, Château of Versailles a za 45 minuta vlakom stižete u magični Disneyland … uživajte!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Dečko Vlatke Pokos za 24sata: Podsjetila me na pjevačicu koja pjeva o 'petku' pa sam uletio...
EKSKLUZIVNO: VEĆESLAV HOLJEVAC

Dečko Vlatke Pokos za 24sata: Podsjetila me na pjevačicu koja pjeva o 'petku' pa sam uletio...

Donosimo sve detalje o vezi godine, između unuka poznatog zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca i voditeljice i pjevačice Vlatke Pokos