Obavijesti

Hrvatski pobjednici natječaja Mladi Kreativni Chevrolet

Hrvatski pobjednici natječaja Mladi Kreativni Chevrolet
5

Svečanom dodjelom nagrada u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika završila je nacionalna razina ovogodišnjeg, šestog izdanja natječaja Mladi Kreativni Chevrolet.

Dodjela, koju je vodila glumica Leona Paraminski, okupila je umjetnike, kreativne stručnjke i studente fakulteta primijenjenih umjetnosti, sudionike ovog europskog natječaja, čiji je cilj poticanje stvaralaštva i pružanje podrške mladim umjetnicima u ranim fazama njihove karijere.

Modnom revijom prikazano je deset finalnih kreacija studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, nakon koje je nacionalni žiri odlučio o pobjednicima u kategoriji moda. Redateljica Irena Škorić, fotografkinja Mare Milin, modni dizajner Igor Galaš, grafički dizajnerski duo Marko Šesnić i Goran Turković te predstavnica Chevroleta Danijela Kasunić ocjenjivali su dizajn odjeće za putovanje iz snova u odabranom Chevroletu.

Najboljom kreacijom proglašen je model Matije Čopa stvoren za putovanje u Zagreb, metropolu zelenih površina koje treba očuvati. Mladi dizajner inspiraciju je pronašao u Chevrolet Voltu - električnom automobilu s produljenim dosegom. Drugo mjesto pripalo je Vanji Veselić, dok je treću nagradu dobila Ana Bogdan.

Izložbom i projekcijom predstavljeni su već ranije nagrađeni radovi u kategorijama fotografija, video i vizualne umjetnosti, koji su uspjeli prenijeti traženi duh natječaja - optimizam, nove prilike i pomak prema novom načinu života. Zajednički rad Maje Subotić i Ivana Orina Vrkaša sa Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta proglašen je najboljom fotografijom. Igor Ilić s Akademije dramskih umjetnosti primio je nagradu za najbolji video, dok je za dizajn printa za majicu nagrađen Ivan Orin Vrkaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim priznanja, a za prvoplasirane i nastavka natjecanja na europskoj razini, studenti su nagrađeni novčanim iznosima od 1.200, 800, odnosno 500 eura (za prvo, drugo i treće mjesto).

Hrvatski će pobjednički radovi u srpnju, uz konkurenciju iz čak dvadeset i tri europske zemlje, biti stavljeni pred sud europskog žirija. Talent hrvatskih studenata na europskoj je razini prepoznat i nagrađivan više puta. Vjerujemo da će i ove godine naši predstavnici biti među europskim laureatima na završnoj ceremoniji Mladi Kreativni Chevrolet za 2012. godinu.

O natječaju Mladi Kreativni Chevrolet 

Mladi Kreativni Chevrolet europski je natječaj za studente primijenjenih umjetnosti koji Chevrolet Europe od 2007. svake godine organizira za različita umjetnička područja (2012.: moda, fotografija, video i vizualne umjetnosti). Ovim projektom Chevrolet Europe nastoji poticati kreativnost i pružiti podršku mladim umjetnicima u ranim fazama njihove karijere. Natječaj se provodi tako da u svakoj od zemalja sudionica žiri dodjeljuje tri nagrade u svakoj od odabranih kategorija. Svi prvonagrađeni na nacionalnoj razini pozvani su da sudjeluju u europskom natječaju u kojemu međunarodni žiri odlučuje o tri najbolja projekta u svakoj kategoriji.

U ovogodišnjem natječaju sudjeluju studenti iz sljedeće 24 zemlje: Armenija (prvi put), Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Estonija, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Latvija, Litva (prvi put), Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska (prvi put), Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska (prvi put), Švicarska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Više informacija o natječaju potražite na web-stranici www.youngcreativechevrolet.eu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer