Iako se prozivaju krivcem za debljanje, posljednja istraživanja potvrđuju kako kokice sadrže beta karoten i imaju visok sadržaj antioksidansa. Naravno, ključ je u pripremi...
Iako sadrže mnoštvo kalorija kokice su zapravo zdrave
Nutricionizam ne bi bila toliko atraktivna disciplina kad se ne bi stalno mijenjala. Tako je prvo maslac bio "ubojica", a margarin zdrava biljna masnoća. Nakon 30 godina stvari su se okrenule pa maslac vratio na stolove, a margarin našao na stupu srama kao izvor transmasnih kiselina.
Manje-više je bilo poznato da su kukuruzne kokice kalorijska "bombica" ovisno o tome kako su priređene - s maslacem ili bez njega, s uljem ili bez njega, s kikirikijem ili bez njega.
I onda slijedi iznenađenje! Profesor kemije, dr. Joe Weinson sa Scranton sveučilišta (Scranton University) objavio je svoja istraživanja koja, zapravo, kukuruzne kokice dižu na pijedestal najvećeg izvora zaštitnih čimbenika - antioksidanta.
Detalje istraživanja i zaključak o tome jesu li kokice zdrave ili štetne pročitajte na portalu zdravakrava.hr