Obavijesti

Još samo tjedan dana do početka Ljeta u MSU

Još samo tjedan dana do početka Ljeta u MSU
12

U sklopu Ljeta u MSU uz Jadransko ove godine održat će se nezaboravni koncerti brojnih poznatih izvođača te razne projekcije filmova i izložbe

Ostalo je još samo tjedan dana do početka Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti, kada će Kawasaki3P eksplozijom distorzija i reggae-ska-punka otvoriti mjesec i pol prvoklasnog umjetničkog spektakla u Zagrebu. Moguće da ima i takvih koji još uvijek ne znaju da su ulaznice već danima u pretprodaji putem sustava Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima

U obranu urbanu kulture i civilizacije 12. lipnja u petak juriša, dakle, Kawasaki 3P. Sljedeći dan na prvu liniju koncertne bine penju se Majke, a svake od sljedećih pet subota MSU će nuditi nešto za sve one kojima 80-e nisu puki podatak iz enciklopedije. Ali i za one nešto mlađe - Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, pa vječni prvaci avangarde Laibach i za kraj 18. srpnja, kultni Električni orgazam.

Usto, ulaznica za svaki koncert znači i odlazak u Metropolis kino na jednu od projekcija njegovog Best of-a kao i na izložbu o umjetničkoj školi s početka 20. stoljeća Bauhaus i o svima onima s ovih prostora koji su u njoj stasali.

U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), i to za 158 kuna Majke, Zabranjeno pušenje i Lažni Franz s Predinom, zatim za 178 kuna Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka.

Koncert otvorenja Kawasaki3P-a koštat će 69 kuna, za svaki naredni koncert ukoliko se plaća izvan paketa, trebat će izdvojiti 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program za ukupno 99 kuna.

I ne zaboravite, kad 12. lipnja u 23.30 sati utihne grmljavina Kawasakija, u tom trenutku istječe rok za kupnju ulaznica u pretprodaji

Svima onima koji se možda dvoume zbog umora od posla, života ili kakvih drugih izlika, Zoran Predin osobno je poručio: "Mladost nije boja kose, već stanje duha! Originalnost i hrabrost uvijek su u modi. Vidimo se na koncertu!" A i Edo Maajka već je u niskom startu. "Meni će biti gušt nastupat' u MSU, nisam u Zagrebu repo' već dosta dugo, a kol'ko se sjećam, u Zagrebu je uvijek bilo ludilo. Ova serija koncerata u MSU je odlična ideja i drago mi je što sam dio toga", kazao je Maajka, koji ovo ljeto samo zbog glazbe namjerava provesti u Zagrebu, i to kako bi otprašio seriju koncerata, od kojih je MSU prvi, a i kako bi snimio novi album.

Ali, žestoki koncerti samo su početni dio priče. Svakog koncertnog dana Art-kino Metropolis prikazivat će po jedan film koji ćete pamtiti. Dokumentarac 20.000 dana na Zemlji s razlogom je prošle godine pokupio svoj dio nagrada na Sundance filmski festivalu, gdje je premijerno prikazao 20-tisućiti dan u životu Nicka Cavea. Za razliku od magičnog mračnjaka poezije i glazbe, tjedan dana poslije prikazat će španjolsku komediju Život je lakši zatvorenih očiju. Narednih tjedana slijede francuska romantična komedija Ruka u ruci, pa švedska doista mračna komedija Turist, zatim opet švedska, ali opuštenija komedija Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao, te konačno francuska komedija Francuskinja.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o nagrađivanim najnovijim filmovima koje bi vrijedilo pogledati uvijek, kamoli ljeti, i to u MSU-u koji će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film, dodati još i posjet izložbi “Bauhaus umrežavanje ideja i prakse”.

Bauhaus je početkom 20. stoljeća apsolutno izmijenio svijet arhitekture, ali i primijenjenog dizajna i vizualne umjetnosti uopće. Gradovi ni 20. ni 21. stoljeća danas ne bi izgledali kako izgledaju da nije bilo Waltera Gropiusa i njegove škole umjetnosti u Weimaru, Desauu i Berlinu.

Izložba stoga prikazuje opuse velikana iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su se tamo školovali, a koji su civilizaciju poslije prenijeli i u naše gradove.

Ne čudi da je prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo čak 10.000 posjetitelja. Svake subote za cijenu jednog prvoklasnog događaja i ove ćete godine moći dobiti tri – koncert, kino i izložba, pa računamo da će nas ove godine posjetiti i koja tisuća više.

Mnoštvo je to pravih stvari za kulturni i civilizacijski oporavak od svakodnevnice takve kakva jest, a sve to osigurava Jadransko osiguranje i podržava Turistička zajednica grada Zagreba. Osvježenje osigurava Beck’s - vrhunsko njemačko pivo br. 1 u svijetu! Mr Jack će svih sedam tjedana živjeti tamo. Jack lives here - živjeli i vi!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'