Obavijesti

Junior

Komentari 68

Vaši roditelji odrasli su uz ove igre: Isprobajte ih sve online

Vaši roditelji odrasli su uz ove igre: Isprobajte ih sve online
8

Iako izgledaju kao da ih je vrijeme pregazilo i zrele su za mirovinu, ove igre su prije 20 i više godina bile hitovi kao danas Call of Duty, Need For Speed ili Angry Birds...

VIDEO

Super Mario
Brkati junak jedan je od najpoznatijih likova s ekrana, a uz igre vidjeli smo ga u stripovima i crtanim filmovima. Prvi put se pojavio u Donkey Kongu 1981., a dvije godine kasnije dobio svoju igru. Obožava jesti gljive i skakati kornjačama na glavu

Pac man

Jedna od najpoznatijih i najdugovječnijih video igara izašla je 1980. godine kad su žarili i palili Space Invadersi i Pong te stvorila i novi žanr. Kako bi prešli na novu razinu treba izbjegavati duhove i pojesti što više točkica u labirintu.

Boulder Dash
Prva verzija ove igre izašla je davne 1984. godine. Zadatak glavnog lika Rockforda je u zadanom vremenu proći kroz spilje i skupiti dragulje i dijamante te u zadanom vremenu doći do izlaza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Donkey Kong
Vaš junak Mario mora izbjegavati bačve koje baca Donkey Kong i doći preko razina do vrha kako bi spasio Pauline. Nakon originalne igre uslijedio je niz grafički puno bogatijih verzija.

Asteroids

Glavni zadatak je jednostavan, vaš svemirski brod mora uništiti sve asteroide i leteće tanjure. Ova igra iz 1979. godine jedna je od najznačajnijih u povijesti igara. Atari na svojoj stranici nudi i moderniju verziju ove, ali i niza drugih arkadnih igara.

Street Fighter II

Borilačka igra s likovima iz cijelog svijeta koji imaju svoje sposobnosti dobila je čak i filmsku verziju. Glavni zadatak je kombinacijom tipki 'iscijediti' snagu protivnika. 

Galaga
Radnja igre slična je kao u Space Invadersima te se također morate boriti protiv najezde izvanzemaljskih brodova. Ovdje je bila novina to što je neprijateljski brod pokušavao zauzeti vašu letjelicu, koju bi izgubili kao i život.

Contra
Ova prastara pucačka igra bila je također česta na velikom broju jeftinih igraćih konzola. Glavni zadatak je uz što brže tipkanje po kontrolama i što više pucnjave ubiti oružja, čudovišta i ostale pakosti koje vam stoje na putu.

Tron
Arkadna igra iz 1982. godine prati radnju iz istoimenog filma u kojem je glavni lik, programer prebačen u svijet računala te se uz pomoć drugih programa pokušava vratiti van.

Space Invaders
Jedna od najstarijih video igara u kojoj je zadatak da se laserskim topom obranite od valova izvanzemaljskih napada. Iako danas izgleda prilično jednostavno, ova je igra bila jedna od najutjecajnijih u razvoju video igara.

Tetris
Treba li posebno objašnjavati jednu od najpoznatijih igara svih vremena? Igra u kojoj moramo složiti padajuće likove dostupna je za gotovo svaki uređaj s ekranom, a djelo je ruskog programera Alekseja Pažintova.

Pong
Krajem prošle godine Pong je proslavio 40. rođendan, a ova jednostavna računalna verzija stolnog tenisa smatra se jednom od najstarijih video igara. 

Frogger
U ovoj klasičnoj igri vaš je zadatak uspješno prebaciti žabu na drugu stranu ceste.

Prince of Persia
U sat vremena morate vašeg junaka dovesti iz tamnice do tornja u ovoj igri koja je prvu verziju imala 1989. za Apple II. Igra je bila značajna zbog odlične animacije za ono vrijeme.

Sonic the Hedgehog
Maleni plavi jež Segin je glavni junak koji je bio rival moćnom Mariju. Posebnost Sonica je bila ta što se mogao sklupčati i brzo kotrljati te se tako borio protiv neprijatelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang