Obavijesti

Junior

Komentari 1

Klinci učitelje gotovo i ne trebaju: Školuju se na iPadima

Klinci učitelje gotovo i ne trebaju: Školuju se na iPadima
4

U školama “Steve Jobs” svaki učenik će od četvrte godine dobiti svoj iPad i sami će birati što će i kad učiti. Učitelji će im biti nešto poput trenera

VIDEO

Počela je nastava, a s njom i nove muke školaraca. Opet treba vući teške knjige, bilježnice, pernice... No u sedam osnovnih škola u Nizozemskoj tih problema više nema. U školama “Steve Jobs” svaki učenik će od četvrte godine dobiti svoj iPad i sami će birati što će i kad učiti. 

Škole su dobile ime po osnivaču tvrtke Apple.
Učitelji više neće imati samo ulogu predavača lekcija nego će postati nešto poput trenera koji podržavaju djecu u njihovim individualnim i grupnim projektima. Kako se aplikacije koriste za osnovna znanja, proces učenja može se potpuno prilagoditi individualnim potrebama, brzini i stilu učenja svakog djeteta, piše The Next Web.

U ovom eksperimentalnom projektu bit će otvoreno 11 takvih škola.

Djeca u školu dolaze kad žele

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trenutačno se u dvije škole nudi obrazovanje preko iPada u svim razredima, a u ostalima će se širiti kako djeca budu rasla. Mališane u školama čekaju tableti iPad mini u otpornim plastičnim i šarenim kućištima - tako da neće biti previše nezgoda i razbijanja vrijedne opreme. Među aplikacijama koje se nalaze na tabletu je i sCoolSpace, virtualno igralište za svaku školu, gdje se djeca mogu družiti u stvarnom vremenu. Nešto poput chata. Učenici i učitelji mogu komunicirati porukama ili FaceTimeom. Roditelji pomoću aplikacije mogu pratiti napredak djece. Uz to, ovaj program nudi i nešto što bi poželio svaki učenik.

Djeca mogu učiti ritmom koji im odgovara. U školu dolaze kad žele, između 7.30 i 18.30, a ondje moraju biti samo između 10.30 i 15 sati. Tako je roditeljima lakše organizirati i praznike jer je virtualna škola dostupna stalno i svugdje.

Profesori gotovo da im i nisu potrebni

Na iPadima malih Nizozemaca instalirano je mnoštvo aplikacija koje pomažu u učenju. Jedna od njih omogućava timski rad - istraživanje u grupama. Možda jednom u budućnosti klasične škole i odnos učenik - profesor postanu potpuno nepotrebni.

iPad umjesto ploča i roditeljskih sastanaka

Škole planiraju korištenje tableta iPada ne samo za učenje nego i sve druge aktivnosti koje se tiču škole. Tako bi oni trebali zamijeniti ploče, a na tablete bi se trebali preseliti i rasporedi sati te roditeljski sastanci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang