Junior

Komentari 0

Uni (9) smo pokazali kako pokreću projekcije filmova

Uni (9) smo pokazali kako pokreću projekcije filmova

U najvećoj, dvorani 7, u CineStaru Novi Zagreb Una je sama pokrenula projekciju 3D crtića. Naučila je sve o projekciji filmova u kinima

Filmove dobivamo na hard disku koji je malo veći od USB-a, ali ima istu funkciju. Potom ih prebacujemo u naš sustav na glavni server. S njega se “povlače” na server u projekcijskoj sobi koji je spojen s projektorom u dvorani, objasnio je Uni Miroslav Babić, voditelj tima kinooperatera. A u najvećoj, dvorani 7, u CineStaru Novi Zagreb Una je sama pokrenula projekciju 3D crtića.


- Za 3D projekciju postoji poseban uređaj Real D, koji se nastavlja na projektor. 

Gleda se u posebnoj dvorani sa surround zvukom - zvučnici su postavljeni u dva reda sa strane, iza platna i u plafonu - koji se još naziva i glas Božji jer oponaša zvukove s neba - aviona ili kiše...

Una je pitala i zašto je oštra slika u prvom, a mutna u drugom planu kad se gleda 3D film?

- Da bi se dobio dojam dubine - objasnio je Miroslav. Saznala je i da se zvuk podešava posebno za svaku projekciju, ovisno o tome je li za djecu ili za odrasle.

- Donedavno smo filmove gledali s projektora od 35 mm jer su bili snimljeni na filmske. Za jedan film bile su potrebne 3-4 role, koje su se morale i premotati. S njima se ne radi posljednje tri godine, kaže voditelj Miro.