Obavijesti

Kolumne

Komentari 162

Brkićev trijumf: Plagirana diploma, šlagirana procedura

Brkićev trijumf: Plagirana diploma, šlagirana procedura
1

Nije ni čudo da je ova Vlada proglašena šestom najneefikasnijom na svijetu. Nije bila sposobna ni po proceduri sankcionirati Milijana Brkića zbog plagirane diplome

VIDEO

Evo, u ovome leži bit cijelog problema.

Milijan Brkić možda je prepisao više od 70 posto svog diplomskog rada, ali Visoka policijska škola, pod ingerencijom MUP-a, nije bila sposobna čak ni prepisati vlastiti pravilnik.

Pa je sutkinja Upravnog suda, priznajući kako se ovdje ipak radi o plagijatu, bila prisiljena donijeti nepravomoćnu odluku o ukidanju rješenja o poništenju tog diplomskog rada, s obzirom da su odluku nije donijelo stručno povjerenstvo škole, kako stoji u njezinu pravilniku, već je to učinio dekan.

Dakle, Brkić je kriv, ali oni nisu bili toliko sposobni da ispoštuju proceduru i izguraju cijelu stvar do kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nisu mogli čak ni to riješiti, kao nesmiljeno eksploatirani slučaj nevjerodostojnosti glavnog tajnika HDZ-a, a prijete nekim velikim uhićenjima krupnih riba, tajkuna, bankara, poduzetnika...

Krupne ribe

Čak ni Milana Bandića nisu mogli zadržati u zatvoru, već im pred nosom osniva stranku, sad ni Milijana Brkića nisu mogli kazniti zbog najobičnijeg plagijata u koji su SDP-ovci zagrizli kao rotvajleri na šnicl, pa kako onda misle da će birači vjerovati ministru Borisu Lalovcu kad im nudi neke krupne ribe.

Nije nikakvo čudo da je Milanovićeva vlada proglašena šestom najneučinkovitijom vladom na svijetu.

Doduše, u području gospodarstva, efikasnosti ulaganja i konkurentnosti, ali u tu kategoriju učinkovitosti slobodno bi se mogla uvrstiti i Brkićeva diploma.

Kad se još sjetimo, primjerice, pet Jovanovićevih zakona koje je Ustavni sud vratio na doradu, a onda bivši ministar za sve optužio pravnu službu svog ministarstva, pa čak i nedavno poništenu odluku o smanjenju plaća rektorima, da i ne ulazimo u ekonomske i financijske pokazatelje, onda se sklapa slika o efikasnosti ove političke garniture koja uživa u vlastitoj političkoj i moralnoj ispravnosti, a nije sposobna provesti vlastite pravilnike.

Pogotovo u ovako politički osjetljivim slučajevima kao što je Brkićeva diploma.

Moralna pobjeda

SDP i njegovi pristaše i dalje će slaviti moralnu pobjedu jer sutkinja Upravnog suda nije osporila činjenicu kako se radi o plagijatu. 

Ali činjenica da čak ni tu rutinsku stvar nisu mogli odraditi "by the book", znajući koliko na njoj grade strategiju difamacije HDZ-a i njegova glavnog tajnika, dovoljno govori o efikasnosti ove vladajuće garniture.

Ta garnitura najavljuje kako će se već sutra hvatati u koštac s bankarima i njihovim milijunskim računima u Italiji, s tajkunima i njihovim poreznim utajama, s kriminalcima i mafijašima.

A nije sposobna uredno prepisati odredbe vlastitog pravilnika.

Pukne na proceduri

Neki će reći da to nije toliko bitno, Vaso je plagijator, a ovo je sitna proceduralna pogreška, međutim baš ovaj slučaj dovoljno je ilustrativan za kompletan mandat ove vlade.

Kad god zapnu nešto preko koljena odraditi, kao recimo Zdravstveni odgoj, pukne im na proceduri. Kad idu po proceduri, kao u slučaju privatizacije Imunološkog zavoda, nikad se ništa ne obavi do kraja. 

A kad procedura konačno uzme maha, kao u slučaju eksploatacije ugljikovodika u Jadranu, onda gledamo kako iz nje malo po malo, kao iz Grunfova vozila, ispadaju brojne štetne matice i koruptivni šarafi.

Milijan Brkić se pobrinuo za to da prepiše svoj diplomski rad, ova vlast se ne može pobrinuti da ga zbog toga adekvatno kazni.

To je glavna razlika između HDZ-a i SDP-a.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Sramota Pridea: Napadati HDZ zbog korupcije nekih je OK. Ali nije OK napadati ih zbog intime
KOLUMNA DADE MILASA

Sramota Pridea: Napadati HDZ zbog korupcije nekih je OK. Ali nije OK napadati ih zbog intime

Plus+ Teško se oteti dojmu da su profesionalni LGBT aktivisti ovim potezom samo dali nove ideje mračnim kvazi-katoličkim aktivistima da i oni slože nekakve svoje liste javnih homoseksualaca s pozivima na ostracizam

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković