Obavijesti

Kolumne

Komentari 134

Gdje su šatori i stožeri kad se udara na ministra i generala?

Gdje su šatori i stožeri kad se udara na ministra i generala?
1

Andrija Hebrang sinoć je prozvao neke snage kojima smeta da na čelu sigurnosti bude hrvatski general i heroj Domovinsko rata. I još se u obranu Krstičevića nisu oglasili stožeraši ni šatoraši ni udruge ni generali.

VIDEO

Andrija Hebrang sinoć je u emisiji Otvoreno upozorio kako "ima snaga kojima smeta da na čelu sigurnosti bude hrvatski bivši general i heroj Domovinskog rata". 

I još uvijek se nisu oglasili stožeri ni podigli šatori, nisu se postrojili branitelji, niti su se posložile plinske boce.

Netko radi protiv hrvatskih generala u vrhu vlasti, a svi to mirno gledaju. Pa i oni poslovično najnemirniji. Čak i ministar branitelja i ex-šatoraš Tomo Medved.

A tko sve to radi? "To su svi oni koji su se dosad trudili da iz cijelog sustava sigurnosti, vojske i policije izbace sudionike Domovinsko rata", pojasnio je Hebrang.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On tvrdi da Krstičević zna tko to radi protiv njega, ali javnost u cijelom ovom dramoletu zasad vidi samo jednu osobu koja je udarila na vojsku i zbog koje je ministar obrane uvrijeđeno dao ostavku i sinoć sanaderovski poručio kako je "njegova misija završena".

A ta osoba je Kolinda Grabar Kitarović.

Naljutila generala

Predsjednica Republike naljutila je hrvatskog generala i isprovocirala njegovu neopozivu ostavku o kojoj još razmišlja, ali zapravo je u nju siguran, ali čeka da ga Sabor razriješi, a premijer ga po zakonu ne mora nikada razriješiti, pa će on cijeli mandat biti ministar obrane u ostavci.

Eto.

I ponavljamo, gdje su sad sve one puste udruge branitelja, oni generalski zborovi, oni stožeri i šatori sada kad je Hebrang oglasio mobilizacijski poziv u obranu hrvatskih heroja i digniteta Domovinsko rata?

Ili je stvar u tome da HDZ-ovci mogu to činiti herojima, pa svejedno proći nekaženjeno?

I on je ljutio generala

Jutarnji list je danas podsjetio kako je ministar Krstičević već jednom prijetio ostavkom i to kod kreiranja Državnog proračuna.

Ministar financija Zdravko Marić navodno mu je u škrabicu ubacio premalo love pa se Krstičević požalio premijeru nakon čega je dobio tražena sredstva.

Je li onda Marić taj koji se urotio protiv hrvatskih generala i heroja?

I on je ljutio generala

Krstičević se svojedobno i smrtno naljutio i na Tomislava Karamarka koji ga u prošlom mandatu Vlade nije postavio za ministra obrane. Zar se i Karamarko bio urotio protiv generala i heroja?

Uglavnom, sada imamo ministra koji je previše puta vikao "To je vuk" i nitko više ne želi ozbiljno shvatiti njegovu smjenu.

Premijer Andrej Plenković održao je danas sjednicu Vlade bez Krstičevića. Ministar daje ostavku, premijer je ne prihvaća. Ministar ne dolazi na svoj posao, a premijer svejedno ne daje zbog toga tajnici nalog za rarzješenjem. On bi išao, Plenković ne da.

I to se naziva stabilnošću. I to se naziva vjerodostojnošću.

Dokad bi to trebalo trajati, pitali su novinari premijera. "Koliko hoćemo", odvratio je premijer, kao da ostavka ministra obrane u njegovoj Vladi nije najozbiljnija stvar na svijetu. Barem njegovu svijetu.

A Kolinda je smijenila prvog ministra

Ako ništa drugo, Kolinda Grabar Kitarović može se u kampanji za drugi mandat pohvaliti da je uspjela smijeniti jednog ministra u Vladi. Nažalost, krivoj. Onoj HDZ-ovoj.

I opet nema šatora. Nema stožera. Nema drame. 

Nitko nije impresioniran Krstičevićevom ostavkom. Osim, naravno, Andrije Hebranga.

Ali tako izgleda HDZ-ova vlast. Očite propuste u sustavu obrane od požara kompenziraju vodviljskim natezanjem oko ostavke ministra obrane, pri čemu ministar preko novina plasira u javnost svoje misli i osjećaje.

HDZ protiv KGK

A HDZ se, pak, preko drugih novina brusi da će Kolindi otkazati podršku na idućim predsjedničkim izborima. Kako su krenuli, imaju još vremena pokrenuti postupak njezina opoziva u parlamentu. Kad se već igramo procedure.

No ako se već trebalo razgovarati o ostavci ministra obrane, onda se kao razlog mogla uzeti činjenica da je bez poziva i odobrenja civilnih službi vojska iz vojarni izašla na teren. 

To je bilo očito kršenje procedure.

I tako, na kraju može zaključiti samo jedno: iako je HDZ opasao čitavu državu od Pantovčaka do Markova trga, još uvijek u svojim njedrima drži snage koje rovare protiv hrvatskih generala i heroja.

Pa za što su se šatoraši onda borili? (Osim za Zrće.)

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....