Obavijesti

Kolumne

Komentari 56

HDZ ipak pazi kome će nabiti na nos da je bivši član HDZ-a

HDZ ipak pazi kome će nabiti na nos da je bivši član HDZ-a
1

Andrija Mikulić optužio je jučer Ivana Pernara iz Živog zida da je nekada bio član HDZ-a. Ali zanimljivo, nije to nabio na nos Miri Bulju kada ga je optužio da je lažni invalid. Kao ni nekim ministrima u HDZ-ovoj Vladi.

VIDEO

Nije bilo tome tako davno kad je HDZ ljudima nabijao na nos da su bili članovi Partije.

Kopali su im po biografijama, nazivali komunjarama, optuživali da zbog toga nisu dobri Hrvati, da nisu željeli Hrvatsku i da zbog toga ne vole Hrvatsku. I to lijepili po jumbo plakatima.

Danas, nabijaju im na nos da su bili članovi HDZ-a.

"Kad sam preuzeo gradski HDZ, u evidenciji sam dobio da mi je član jedan Ivan Pernar, ne znam jeste li to bili vi", napao je jučer HDZ-ovac Andrija Mikulić nadobudnog saborskog zastupnika Živog zida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Objavio je da je Pernar "dolazio na sastanke mladeži HDZ-a Trešnjevka sjever" i sarkastično mu predbacio da "kad priča o HDZ-u, kao da se s nostalgijom sjeća tih vremena".

"Nije sramota biti u HDZ-u"

Pernar je priznao da je bio član HDZ-a, ali da se ispisao, na što se svi grohotom nasmijaše, da bi onda u njegovu obranu ustao Gordan Maras. "Nije sramota biti u HDZ-u. Ne trebate se sramiti što ste bili u HDZ-u ni što ste otišli iz HDZ-a nakon što je Sanader napravio ono što je napravio. To su učinili brojni članovi HDZ-a".

To je istina. Neki od njih čak su dobili istaknuta mjesta u sadašnjoj Vladi. Recimo, Martina Dalić je postala potpredsjednica Vlade, a Milan Kujundžić ministar zdravstva.

Za njih, eto, nije sramota što su bili u HDZ-u, što su pljuvali po HDZ-u, pa čak se na izborima borili protiv HDZ-a. Ali za Ivana Pernara jest.

Nisu mu mogli nabiti na nos da je bio u Partiji, jer ipak je bio premlad, ali za potrebe političkog denunciranja poslužit će i informacija da je bio u HDZ-u. A vidi ga sad.

Pernar je imao potrebu braniti se kako je "vjerovao da je HDZ dobra stranka i da nas Ivo Sanader vodi u europsku budućnost. "Ali bio sam  prevaren kao i tisuće hrvatskih građana i zato sam se ispisao kasnije".

Znači, umjesto da se Pernaru honorira činjenica da je napustio HDZ nakon što je stranka završila na sudu, a njezin predsjednik i ministri na optužnicama i na izdržavanjima kazne, jedan HDZ-ovac mu spočitava da je uopće bio u HDZ-u.

Čudna su neka vremena došla.

Ali to čak nije sve. To čak nije ni ono najbolje.

"Udbaške metode"

Taj isti Andrija Mikulić, inače predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a, koji se nedavno ganjao po sudovima s desničarskim glasilima koja su ga (lažno) proglasila "Jugoslavenom" i bivšim članom Saveza socijalističke omladine Hrvatske, prije samo nekoliko mjeseci javno je napao Mostovca Miru Bulja zbog lažnog invaliditeta.

Javno je pozvao Bulja da objasni, a Uskok i DORH da istraže, kako je to ovaj zastupnik Mosta 1999. godine kupio stan od Ministarstva obrane, ali i kako mu je status ratnog vojnog invalida rastao tijekom godina. 

Uvrijeđeni Bulj na to mu je uzvratio da se služi "udbaškim metodama" i neovlašteno kopa po povjerljivim dokumentima, ali i podsjetio da je Mikulić u doba rata bio "inspektor za rudarske koncesije o čemu bi se moglo svašta reći".

Danas je Mikulić u koaliciji s tim istim Buljem, kao i Bulj s tim istim Mikulićem.

Bivši član HDZ-a

Mikulić tada, zanimljivo, nije nabio na nos zastupniku Mosta ono što je jučer predbacio zastupniku Živog zida - da je bio član HDZ-a.

To bi vjerojatno ipak bilo previše. Da HDZ prizna kako je u svojim redovima imao čovjeka "s mrljama". Osim ako na to već nisu navikli.

Na što se onda svodi i čemu uopće služi optužba da je netko bio član HDZ-a?

Sad kad bivši HDZ-ovci ulaze u Vladu, kad HDZ koalira s bivšim HDZ-ovcima, pa čak i s onima koje optužuje za kriminal, kad se HDZ-u sudi zbog korupcije i kriminala... Ali i kad HDZ napadajući Pernara, pa i Bulja, otkriva kakve je sve političke kadrove iznjedrio.

Što bi tu zapravo trebalo biti sramota: biti u HDZ-u ili izaći iz HDZ-a?

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte na Facebooku 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu