Obavijesti

Kolumne

Komentari 19

Hoće li Plenković i Jandroković uspjeti nadmašiti Kolindin šou?

Hoće li Plenković i Jandroković uspjeti nadmašiti Kolindin šou?
1

Predsjednica je u dvije utakmice postavila standarde privlačenja pažnje i medijske slave. Sad su njezinim stopama krenuli premijer i šef Sabora. I što će biti ako Hrvatska slučajno izgubi? Plenki će biti kriv. Kao i uvijek.

VIDEO

Kolinda je okončala svoj propagandni šou u Rusiji. Sada je red na Plenkoviću i Jandrokoviću da ju pokušaju nekako nadmašiti.

I mora im se priznati da su dali sve od sebe.

Od trenutka kad ih je na aerodromu spopala turistkinja i pomiješala im uloge, pa je ležerni Plenković morao fotkati "premijera" Jandrokovića, do feštanja s navijačima u zrakoplovu, nacija je tijekom današnjeg dana bez daha pratila nove avanture šefova Sabora i Vlade.

Predsjednica je iz dalekog Bruxellesa strepjela hoće li im njih dvojica zakletih suparnika ukrasti šou. A javnost se pitala kojim će novim vratolomijama ova dvojica zakašnjelih turista zasjeniti šeficu države. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kolindin dnevnik

I to upravo na dan kad je Grabar Kitarović objavila svoj dnevnik iz Rusije iz kojeg smo, sretni bili, saznali kako predsjednica u najburnijim trenucima "nije razmišljala o tome kakva joj je šminka i stoji li joj majica savršeno, već je bila sretna i ponosna", te kako je "jedina bila na pravom mjestu u pravom trenutku i besprijekorno znala prepoznati bilo naroda te podijeliti s njim sreću i ponos".

Pa kako će Plenković i Jandroković to nadmašiti?

Oni su činili sve: onako spontani, naslikavali su se stisnutih ruku i hvalili se kako su sami platili komercijalni let na utakmicu, prešutjevši činjenicu da će porezni obveznici ipak platiti put i boravak pripadnicima njihova osiguranja.

U međuvremenu je država povjerena na čuvanje vitezu Željku Reineru, a nitko od predstavnika državnog vrha nije se sjetio otići na komemoraciju u Srebrenicu. Bjesomučna utrka prema Rusiji bila je važnija od državničke odgovornosti.

A kad smo već kod toga, svojim odlaskom u Rusiju Plenković i Jandroković preuzeli su jednu veliku odgovornost. Naime, što ako Hrvatska izgubi pred njihovim očima?

Kako će igrati za premijera?

Pred Kolindom hrvatski nogometaši su pobjeđivali Dansku i Rusiju, za što su nagrađeni zagrljajima u svlačionici. A kako će igrati pred premijerom i šefom parlamenta?

Hoće li biti jednako nadahnuti? Dovoljno motivirani? Onako praznovjerni, hoće li se igrači pokolebati kad u svečanoj loži vide druge političare, a ne "cheerleadersicu" Kolindu?

I što ako Hrvatska izgubi? Plenković će sigurno biti kriv, makar u Kolindinim očima. Jandroković neće. On nikada nije kriv. 

Bio bi to veliki udarac za premijera. Vladimir Putin se zbog toga nije pojavio na utakmici Hrvatske i Rusije. Kako bi to izgledalo da njegovi junaci izgube pred njegovim očima i tako ga posrame pred cijelim svijetom?

Dinamika odnosa

I zamislimo, nedajbože, da Plenković svjedoči porazu, nakon što nas je Grabar Kitarović gurala prema pobjedama. Kakve bi to tek posljedice imalo po dinamiku odnosa Banskih dvora i Pantovčaka. 

I kakve bi to tek posljedice ostavilo na rejting premijera i šefa HDZ-a koji je jedva dočekao otputovati u Rusiju kako bi se i sam ogrebao za komadić nogometaške slave.

Naravno, ako pobijedimo, dinamika se mijenja. Premijer vodi Hrvatsku u finale. Predsjednica pada u zaborav. A onda, u finalu slijedi konačni obračun Kolinde i Plenkovića.

Naravno da sve to izgleda karikaturalno, ali drugačije ni ni moglo biti kad svjedočimo tom mahnitom natjecanju državnog vrha tko će se više približiti nogometašima. Kako bi se u blizini popularnih neutralizirala vlastita nepopularnost. I uz uspješne kompenzirala vlastita nesposobnost.

Ono što je počelo kao Kolindin šou pretvara se u pravi kabaret.

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang