Obavijesti

Kolumne

Komentari 62

Hoće li Tudor potpisati ugovor s Hajdukom ili će "dići sidro"?

Ako ne bude garancije da će se Hajduk boriti za vrh s Dinamom i Rijekom, Igor Tudor će 'dići sidro', što mu zbog situacije u klubu nitko ne bi smio zamjeriti...

VIDEO

Po prvi put u novijoj povijesti Hajduka, na početku priprema javnosti se nisu obratili ni predsjednik kluba, ali što je još i čudnije, ni trener!? Navijači Hajduka ostali su tako uskraćeni za promišljanja dvojice najvažnijih ljudi predsjednika Marina Brbića i trenera Igora Tudora vezana uz momčad, uz planove i ciljeve sezone, na koncu i za informaciju o potpisu novog Tudorovog ugovora.

Podsjetimo, Brbić je još u studenom najavio produženje ugovora s trenerom, no od toga za sada nema ništa. Što samo po sebi i ne mora ništa značiti, ali i može. Jer u slučaju da odbije potpisati novi ugovor, a aktualni mu traje samo do ljeta, Tudor bi jasno svima dao do znanja kako se više ne vidi u projektu Hajduka, odnosno, kako nije zadovoljan razvojem situacije u klubu. 

Sportski direktor Goran Vučević kazao je kako je obavio razgovor s Tudorom, ali i kako je teško u aktualnoj situaciji nešto konkretno dogovarati s trenerom. 

- Pozicija kluba se uz jednu pravu prodaju i naplatu duga za Anasa, potpuno mijenja - kazao je Vučević, iz čega se jasno može iščitati kako financije diktiraju daljnji tijek pregovora o produženju suradnje s aktualnim trenerom. 

Naravno, nije u pitanju Tudorovo nezadovoljstvo onim što mu Hajduk nudi, jer je svjestan gdje živi i radi te kako se neće obogatiti na klupi Hajduka. Ono što Tudora zanima je može li Hajduk okupiti momčad s kojom se može ravnopravno boriti za vrh HNL-a, odnosno, može li tu momčad redovito plaćati. Jer, ma koliko se svi kleli u ljubav, od ljubavi se ne živi. 

No to je pitanje na koje bi odgovor željeli znati i mnogi drugi, ne samo Tudor. Na žalost po Hajduk, situacija je takva da odgovor na to pitanje ne znaju ni oni koji bi ga morali dati. Hajduk je u siječnju od potonuća spasila uplata jedne rate duga Al Ittihada, nove rate ga mogu držati na životu još neko vrijeme, no ukoliko se u zimskom prijelaznom roku ne napravi jedan ozbiljan transfer, teško će Hajduk izgurati do ljeta.  

Odnosno, izgurati možda i hoće, no pitanje je u kakvom sastavu, s kojim trenerom na klupi, na koncu i s kakvim rezultatom. U tom krugu se krije i Tudorovo promišljanje o zajedničkoj budućnosti s klubom. Ako ne bude garancije da će se Hajduk boriti za vrh, Tudor će 'dići sidro', što mu zbog situacije u klubu nitko ne bi smio zamjeriti. I umjesto da to javno kaže i tako dodatno destabilizira klub, Tudor je izabrao šutnju, s knjigom pod rukom šutke je prošao pored okupljenih novinara i ušao u autobus koji je momčad poveo na pripreme. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu