Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Inventura: Hoće li Hajduk biti bolji ili lošiji sljedeće sezone?

Hajduk je ispao iz utrke za titulu, plasman u Europu ne bi trebao biti upitan, riješeno je pitanje trenera, tako da se Tudor u miru može posvetiti filtriranju momčadi...

VIDEO

Inventura Hajdukova kadra otkriva kako prodaja nekoliko najiskusnijih igrača ne bi nužno značila i lošiji Hajduk u sljedećoj sezoni.

Tjedan za nama obilježile su rasprave o Mamićevim ekscesima i Tudorovim suzama, nogomet je nekako bio u drugom planu. Što i nije posebno čudno kad se uzme u obzir ono što smo mogli vidjeti na terenu. A kad je riječ o Hajduku, bilo je to najlošijih 90 minuta ove sezone u derbiju protiv Dinama i samo malo bolje izdanje protiv Zadra, koje su "na mišiće" izvukli sve bolji Anton Maglica i Tima Abduholikov, koji je lijepim golom pokazao da "ima mota".

Hajduk je ispao iz utrke za naslov prvaka, plasman u Europu ne bi trebao biti upitan, riješeno je i pitanje trenera za sljedeću sezonu, tako da se Tudor u miru može posvetiti filtriranju momčadi. Upitnika nema puno, a najveći je tko bi mogao otići u inozemstvo. Jer teško da će se Hajduk u ovoj besparici ozbiljnije pojačavati, tako da će o prodajama ovisiti i izgled momčadi. 

Trenutačno su u prodajnom izlogu golman Kalinić, kapetan Maloča, reprezentativac Vršajević i napadač Kouassi, a nisu daleko ni Jozinović, Milović, Iluridze i Anđelković, ali zbog teškog financijskog stanja u kojem se klub nalazi, nije isključen niti odlazak nekoga od mlađih. Kad se tome doda sigurni odlazak Pašalića u Chelsea, pitanje je kakav će kadar Tudor imati na raspolaganju u sljedećoj sezoni, odnosno hoće li imati momčad koja bi se mogla uključiti u borbu za naslov prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Velika prednost u odnosu na aktualnu sezonu je što će igrači i trener biti bogatiji za godinu dana zajedničkog rada, što bi im trebalo dati dodatnu kvalitetu. Ako ode Kalinić, Stipica bi bio kvalitetno rješenje na golu, uz Tomića i Grbića kao zamjene. Antonio Milić može zakrpati odlazak Maloče ili Milovića, a Mikanović i Bašić odlazak Vršajevića. Na lijevom boku problem se pojavio nakon što je Tudor oduzeo kapetansku vrpcu Goranu Jozinoviću i preselio ga na tribine, jer Vasilj još nije potvrdio da je kvaliteta za Hajduk, a ni Lučić nije uvjerio Tudora da je on taj.

Oporavljeni Caktaš te Bradarić, Sušić, Bencun i Andrijašević trebali bi biti okosnica sredine terena, a svoje mjesto pod suncem tražit će i tri najnadarenija juniora - Hairlahović, Vlašić i Balić. Napad bi trebao predvoditi Anton Maglica, uz asistenciju Abduholikova i Kiša, koji bi se trebao vratiti s posudbe, te Malokua ili Bashe, premda će jedan od njih vjerojatno na posudbu. I to je praktično sve, projekcija mogućega, no vjerujem kako bi ovakvu momčad potpisali i Tudor i predsjednik Marin Brbić.

Bila bi to mlada i potentna momčad, u koju bi se isplatilo ulagati i s njom krenuti u sezonu. Pogotovo ako bi se prodajom navedenih igrača nešto i zaradilo za život. Odlazak kapetana Maloče bio bi najteži udarac, Tudor mora hitno pronaći kvalitetnog lijevog beka ako ode Jozinović, no ostale pozicije su prilično kvalitetno popunjene. Naravno, ako ne bude značajnijeg osipanja kadra. To je latentna opasnost jer Hajduk živi od prodaje igrača, ali sve dok je prodaja ispred rezultata, teško je nešto više i očekivati.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang